Haberler

Onlarca köpek boş arazide ölüme terk edildi; sağ kalanlar can çekişiyor

Güncelleme:

- 23.00 Onlarca köpek boş arazide ölüme terk edildi; sağ kalanlar can çekişiyor Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Kasımlı Köyü Ölüce mevkiinde nereden getirildiği belirlenemeyen köpekler yol kenar alana bırakılarak ölümü terk edildi.

- 23.00 Onlarca köpek boş arazide ölüme terk edildi; sağ kalanlar can çekişiyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Kasımlı Köyü Ölüce mevkiinde nereden getirildiği belirlenemeyen köpekler yol kenar alana bırakılarak ölümü terk edildi. Köpekler, açlıktan yaşama tutunma mücadelesi veriyor.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı Köyü ölüce mevkiinde bir vatandaş tarafından, sabah saatlerinde ormanlık alanına ilçe dışından gelen şahısların tarafından bırakıldığı iddia edilen yola başıboş köpekler bırakılmış aralarında yavrularında bulunduğu yaklaşık 40 köpeği fark etti. Kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılan köpekler, bölgede beslenme kaynaklarının olmadığından dolayı bazı hayvanların can çekiştiğini bildiren vatandaş, "40 civarında köpek atılmış ve ölüme terk edilmiş. Yazık günahtır, buraya yetkililerin el atması lazım. Bu sabah bunlar buraya bırakılmış,kimisi can çekişiyor, bazı köpekleri arabalar çiğnemiş. Resmen ölüme terk edilmiş bunlar. Bunlar barınak köpekleri, muhtemel ilçe dışından getirilmiş. Hayvanların yiyebileceği bir şey yok. Çevrede yaşayan kimse de yok. Yerleşim yerine uzak. Bu hayvanların burada hayatta kalması mümkün değil. Su yok ve yiyecek yok" diyerek köpeklerin biran önce bölgeden alınması gerektiğine dikkat çekti.

Alaplı Belediyesi'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Belediye tarafından bırakıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Alaplı Belediyesi, tüm bölgede hayvanlara sahip çıktıklarını, sokak köpeklerini toplayarak barınağa götürmesine karşın her geçen gün sayısı daha da artan köpeklerin çevre il, ilçe ve köylerden getirilerek şehre bırakıldığı belirtildi. Köpeklerin bir kısmında kulak küpelerinin olduğu gözlenirken, diğerlerinin ise sahipleri tarafından sokağa terk edildikleri tahmin ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Alaplı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title