Haberler

Öğrencilerden Kayıt Parası Alınmayacak

Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat'ta toplam 5 bin 158 çocuğun e-kayıt sistemiyle okula kaydının yapıldığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat'ta toplam 5 bin 158 çocuğun e-kayıt sistemiyle okula kaydının yapıldığını belirterek, kesin kayıt işlemleri sırasında "kayıt parası" alınmayacağını söyledi.

Tokat'ta 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesinde 4+4+4 eğitim sistemine endeksli olarak bazı okullarda fiziki değişiklikler yapıldı. Merkez ilçede köy ve kasabalar dahil olmak üzere 33 okul hem ilkokul hem ortaokul,

60 tane bağımsız ilkokul, 7 tane bağımsız ortaokul tesis edildi. Ayrıca merkez ilçede diğer okulların bünyesinde 2 tane imam hatip ortaokulu ilave edildi. Daha önce kapalı bulunan halen 1-4 sınıflarda 10 ve üzeri öğrencisi bulunan 12 tane köyün ilkokulu ise eğitime-öğretime açıldı. Yapılan dönüşümler sonrasında ise okulların kayıt alanları belirlenerek kayıt işlemleri ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak e-kayıt sistemi ile yapıldı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 5 bin 158 çocuğun e-kayıt sistemiyle ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildiğini söyledi. Kayıt esnasında veya sonra "kayıt parası veya katkı payı" adı altında para alınmayacağının altını çizen Yazıcı, sorun yaşayanların mesai saatleri içerisinde 0356 214 13 67 numaralı telefona başvurabileceğini kaydetti. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında kayıt parası ile ilgili 2 şikayet üzerine inceleme yapıldığını bu sene henüz kendilerine gelen bir şikayetin olmadığını belirtti.

Yazıcı, ayrıca yeni eğitim sisteminde süreci en az olumsuz etkilemek üzere kademeli geçiş yapılacağına dikkat çekerek, ortaokul olarak belirlenen ilköğretim okullarında birinci sınıf kaydı almamak şartı ile mevcut öğrencilerin mezun olana kadar eğitim ve öğretimlerinde devam edeceğini açıkladı. Gaziosmanpaşa Lisesi'nin ek binasının imam hatip ortaokulu olarak dönüştürülmesi ile ilgili sorulara ise Yazıcı şu şekilde cevap verdi: "GOP Lisesi'nde öğrenci sayısı düşmeyecek. Kontenjanımız neyse onu istedik. 4 sınıf açabiliyorsak 120 öğrenci ile yine açacağız. Hiçbir şekilde kontenjan azaltmasına gitmedik. Ek binasında şuan 3 derslik kullanmayı planlıyoruz. Basında tarihi binanın dönüşümü şeklinde yer aldı. Orası tarihi bina değil. Tarihi binamız ana bina söz konusu bina ek bina. Her okulumuz bizim için önemli. Her okulumuzu olabildiğince rantabl kullanmalıyız. Bağımsız bina ayırmamız gerekti. Olabildiği kadar bir birinden ayrı bahçesi ayrı diğer okuldan ayrı duran GOP Lisesi. Bu gerekçe 9 kişilik komisyonda tartışıldı." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title