Haberler

Nevü'de 'Kur'ân-ı Kerim Meâl Yarışması' Ödül Töreni Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi ve İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "II. Ödüllü Kur'an-ı Kerim Meal Yarışması" ödül töreni düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi ve İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "II. Ödüllü Kur'an-ı Kerim Meal Yarışması" ödül töreni düzenlendi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Mustafa Hayri Efendi Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir İli Hayırlı Hizmetler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmet Şefik Çelebi, ilçe müftüleri, hayırsever iş adamları, NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hüseyin Işık'ın Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş yaptı. Durmuş, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı konuşmasında özellikle Allah'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in faziletlerinin bir kez daha hatırlatılmasının gerektiğine vurgu yaparak ilahiyatçılara ve din görevlilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

İlahiyat Fakültesi olarak ilki 2018 yılında sadece üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Ödüllü Kur'an-ı Kerim Meal Yarışmasını bu sene halka açık olarak düzenlediklerini belirten Durmuş, yarışmaya katılanlara, destek verenlere teşekkür ederek, yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

İlahi Dinletisi

Etkinlik, İlahiyat Fakültesi öğrencisi aynı zamanda Şifa Camii İmam-Hatibi Mehmet Ali Aydemir ve ekibi tarafından seslendirilen ilahi dinletisiyle devam etti. Aydemir'in söylediği birbirinden güzel ilahiler katılımcılar tarafından beğeni ile dinlendi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

İlahi dinletisinin ardından söz alan yarışma düzenleme kurulu üyesi Arş. Gör. Dr. Ramazan Meşe, yarışmaya katılanlara 100 puan üzerinden toplam 80 soru yöneltildiğini ve buna göre 70 puanı geçenlerin yarışmada ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Meşe'nin konuşmalarının ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Nevşehir İli Hayırlı Hizmetler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmet Şefik Çelebi tarafından verildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlhami Aktaş Nevşehir Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title