Haberler

Nevşehir'de 'Milli Patates' ile Tarla Günü

NEVŞEHİR Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde milli patatesle tarla günü yapıldı.

NEVŞEHİR Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde milli patatesle tarla günü yapıldı.

Köyde patates ekili tarla hasat ederek tarla günü yapıldı. Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Niğde Patates  Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Parlak, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli Ziraat Odası Başkanı Salih Çelikbaş, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve çiftçiler katıldı. Yapılan programda tarla sahibi Hüsnü Taşan, "Konuşmada milli patateslerimizden ekim yaptım çok memnunum, bundan böyle ithal patateslere yer yok" dedi.

Daha sonra söz alan  Enstitü Müdürü Uğur Parlak, "Sekiz çeşit milli patates üretip tescili yaptırdık. İki çeşit daha patates çalışması bitme aşamasında bu gelecek iki çeşit de aynı zamanda bölgemizin baş belası olan siğil hastalığına dayanıklı olacaktır. Bu iki çeşidi önümüzdeki yıl tescil edip piyasaya sunacağız. Sekiz çeşit patatesten nam isimli patates diğer patateslere göre yüzde 50 daha az gübre istiyor. Bu geliştirilen milli patateslere sahip çıkılmalı" dedi.Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, "Patateslerimiz Şu anda 60 ile 90 kuruş arasında gidiyor. Bu fiyatlar güzel fiyatlar. Geçmiş zamanlarda patates para etmeyince meclisin,valiliğin milletvekillerinin kapılarını aşındırıyordunuz. Şimdi de o kapılara teşekkür etmeye gidin ama milli patatesten asla vazgeçmeyin" dedi.

FOTOLU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Yeşilöz Ürgüp Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title