Haberler

Neocortex Topluluğu Tıp Festivaline Ev Sahipliği Yapacak

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi NeoCortex Öğrenci Topluluğu, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında ikinci kez bu yıl 'Tıp Festivali' düzenleyecek.

Selçuk Üniversitesi NeoCortex Öğrenci Topluluğu, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında ikinci kez bu yıl 'Tıp Festivali' düzenleyecek. 14 gün sürecek festival kapsamında paintball, pes turnuvaları, fotoğraf sergisi, hipnoz sunumu, satranç ve mangala turnuvası, fener alayı, N Beyin gösterisi, beysbol, hatıra duvarı etkinlikleri ve vine yarışması düzenlenecek.

Festival kapsamında katılımcılar 1 gün boyunca belirlenen tema çerçevesinde fotoğraflar çekecek. Fotoğraflar 10-14 Mart tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.

HİPNOZ SUNUMU YAPILACAK

Etkinliklerde Uzm. Doktor Orhan Gülen'in katılımıyla 'Bilimsel Hipnoz ve Tıp' sunumu gerçekleştirilecek. Son dönemde sağlık bilimlerinin en fazla ilgisini çeken konulardan biri olan hipnozun bilinmeyen yönlerinin ele alınacağı sunumda, doğumdan diş çekimine kadar birçok alanda hipnozun kullanımı, doğru bilinen yanlışlar ve tedavi sürecine etkisi gibi konular ele alınacak.

Renkli görüntülere de sahne olacak festivalde 1 hafta boyunca zeka ve strateji oyunları olan magala ve satranç turnuvaları düzenlenecek ve katılımcılara oyunlar hakkında kısa bir eğitim de verilecek.

11 Mart akşamı düzenlenecek olan Fener Alayı etkinliğinde 'Dilemma' konser verecek. Karaoke yarışması ve dilek feneri uçurulmasıyla sonlanacak etkinlik, 'Hatıra Duvarı'nda çekilecek pozlarla da ölümsüzleştirilecek.

N BEYİN GÖSTERİSİ İLGİ ÇEKİYOR

NeoCortex Öğrenci Topluluğu Başkanı Yunus Emre Felek, "Etkinliklerde beyin, sinirbilim alanında akademik çalışmalar yapan Doç. Dr. Sinan Canan ve Arş. Gör. Serkan Karaismailoğlu 13 Mart'ta Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 'N Beyin Sunumu' yapacak. Beyin sunumlarında sinir bilimlerinin son bulguları ışığında, insanların yaşamını doğrudan etkileyen, birçok konuda ilgilenen herkesi, anlaşılabilir, tartışılabilir, uygulanabilir ve en önemlisi de olabildiğince eğlenceli bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlayan program, sinir bilimlerinin, yaşamımıza yansıyan yönleri hakkında farkındalık oluşturmayı ve sinir biliminin en son bulgularını, meslek sınırlaması olmadan tüm meraklılarla paylaşmayı hedefliyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Tıp Bayramı 14 Mart Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title