Haberler

NATO Ege'deki Görevine Devam Edecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kuruluşun Ege Denizi'ndeki operasyona devam etme kararı aldığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kuruluşun Ege Denizi'ndeki operasyona devam etme kararı aldığını söyledi.

Brüksel'de 2 gündür devam eden NATO Savunma Bakanları Toplantısı sona erdi. Stoltenberg, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının çok yapıcı olduğunu ve NATO-AB işbirliğinin ele alındığını söyledi. Stoltenberg, "Ege denizi örneğinde olduğu gibi beraber çalışmanın faydalı olduğunu görüyoruz. Yunanistan ve Türkiye ile ortak gayretlerimiz nedeniyle Ege'de sığınmacı akışı önemli derecede düştü. Bu nedenle, dün gece NATO'nun Ege konuşlanmasına devam etmeye karar verdik." diye konuştu.

Ege'de NATO varlığının Türkiye ve Yunanistan sahil güvenliklerine ve Avrupa Sınır Ajansına operasyonel ve somut destek sağladığına işaret eden Stoltenberg, "Biz, Ege'de yasadışı geçiş sayılarında düşüş gördük. Suç örgütlerinin yollarını kesmeyi başardık. Bunu, birçok ilk belirlemelerin NATO gemilerince yapılması nedeniyle gerçekleştirebildik. Çünkü biz, hem Türk hem de Yunan karasularında faaliyet gösterebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, Akdeniz'de de durumun çok ciddi olduğunu, yasa dışı insan kaçakçılığı ile yaşam kayıplarının rekor seviyelerde seyrettiğini anımsattı.

Dün akşam, müttefiklerin, NATO'nun yeni Deniz Muhafızı Operasyonu'nun AB'nin Sophia Operasyonu'nu desteklemesi kararı alındığını söyleyen Stoltenberg, "İki hafta içinde, NATO gemileri ve uçakları Akdeniz'in merkezinde, AB'nin Sophia Operasyonu'na yardıma hazır olacak." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Deniz Muhafızı Operasyonu'na Yunanistan ve Türkiye'nin 7 Kasım'a kadar gemi sağlayacağına, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Türkiye'nin ayrıca hava gücü ile katkıda bulunacağına dikkati çekti.

Stoltenberg, bugünkü toplantıda hibrit tehditler, siber güvenliğin arttırılması ve koordineli tatbikatlar düzenlemesi konularının da görüşüldüğünü dile getirdi.

Avrupa savunmasının güçlendirilmesi konusunun bu sabah ele alındığını anlatan Stoltenberg, "Bizlerin çabalarının tamamlayıcı olmasından emin olmalıyız. Tamamlayıcılık ve şeffaflık Avrupa güvenliğini arttıracak. Güçlü Avrupa, NATO'yu da güçlü yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Ege Denizi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title