Haberler

Muş İl Özel İdaresi'ne 9 iş makinesi alındı

Güncelleme:

Muş'ta karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 9 iş makinesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği filosuna alındı. Muş Valisi Avni Çakır, araç filosunun güçlendirildiğini belirtti ve köylerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini en aza indireceklerini söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım ise araç filosunun 109 araca çıkarıldığını ve bu araçların Muş'a yapacağı hizmetlerden mutlu olacaklarını ifade etti.

Muş'ta karla mücadele için 9 araç alındı

MUŞ - Muş'ta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği araç filosuna özellikle kış mevsiminde karla mücadelede kullanılacak 9 araç alındı.

Muş'ta, 368 köy ve 212 mezraya hizmet veren İl Özel İdaresi, kar yağışı öncesinde araç filosunu yeniledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında düzenlenen "Araç Teslim Töreni" ile 1.4 milyon euro yatırım yapılan 9 iş makinesi kırsal kesimlerde yürütülen çalışmalar ve karla mücadelede etkin olarak

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında yapılan "Araç Teslim Töreni"ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, Muş'un yaklaşık 400 bin nüfusunun olduğunu ve yüzde 50'sinin köylerde ikamet ettiğini ifade ederek, "Bu nedenle araç parkımızın ne kadar güçlü olması gerektiğini de ortaya koyuyoruz. Muş'ta 368 köyümüz ve mezralarımız var. Çok geniş bir coğrafya. İnşallah 2024 yılında da yapacağımız alımlarla araç parkımızın yüzde 50'sini yenileyeceğiz. Muş özellikle kar memleketi. Yüksek kesimlerde 10, 15 ve hatta 20 metre kar yüksekliğiyle karşılaşıyoruz. Bu gördüğümüz araçlar özellikle kış mevsiminde karla mücadele çalışmasında kolaylık sağlayacak. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indireceğiz. Bu araçlarımızın tamamı önümüzdeki haftalarda karla mücadelede yer alacak. İş makinelerimiz özel idaremize, köylerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Özel İdaresinin bütçesini doğru ve yerinde kullandıklarını söyleyen Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım da böyle açılışlara sebebiyet verdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. 2022 yılında 13 araç, 2023 yılında da 9 araç ekleyerek araç filomuzu 87'den 109'a çıkardık. Bu araçların Muş'a yapacağı hizmetler bizi mutlu edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan araç teslim töreninde bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş'un 368 köy ve 212 mezranın olduğunu ifade ederek, "İl nüfusunun yüzde 50'inin kırsalda yaşıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlara daha kaliteli ve nitelikli hizmet verebilmek için makine parkının iyileştirmesi, geliştirilmesi büyük bir ihtiyaç olmuştu. Bu yıl 9 iş makinesi için 1.4 milyon euro harcadık. Son 3 yılda 140 milyon lira harcayarak 32 iş makinesi alındı" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında davetliler dua ettikten sonra kurdele kesildi. İş makinesine binerek inceleme yapan Vali Çakır, daha sonra şantiyeyi alanı gezerek Yentür'den bilgi aldı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meclis Başkanı Sait Yıldırım Avni Çakır Muş Kamu Ulaşım Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title