Haberler

Muğla'da Yangın Söndürme Helikopterinin Düşmesi

Muğla Köyceğiz'de yangın söndürme helikopterinin düştüğü sırada bölgede bulunan 2 orman yangını söndürme işçisi, olay anını AA muhabirine anlattı.

Muğla Köyceğiz'de yangın söndürme helikopterinin düştüğü sırada bölgede bulunan 2 orman yangını söndürme işçisi, olay anını AA muhabirine anlattı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Otmanlar köyü yakınındaki Eğridere mevkisinde dün çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düştüğü noktaya yakın bir mesafede yangına müdahale eden orman yangın söndürme işçileri Muhammet Koçbıyık ve Sezai Erzik, olay sonrasında jandarmaya ifade verdi.

Daha sonra olay anını AA muhabirine anlatan işçilerden Sezai Erzik, kayalık bir noktadaki yangına müdahale ettikleri için helikopterlerin çalıştıkları vadiyi yukardan gördüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Düşen helikopter olaydan önce alevlerin yoğunlaştığı bölgeye 3-4 sorti su bıraktı. Helikopter düşmeden önce yaptığı sortide çok alçalmıştı. Alçaldığı esnada su taşıdığı bambi bir çam ağacına takıldı. Kısa bir süre sonra da büyük bir gürültü ile düştü. Ardından da yanmaya başladı."

Yanmaya başlayan helikoptere uzun süre müdahale edemediklerine işaret eden orman yangını söndürme işçisi Muhammet Koçbıyık ise şöyle devam etti:

"Helikopteri bambiyi çam ağacından kurtarmak için çalışırken düştü. Helikopter 15.28'de düştü. Düştükten 1 dakika sonra yanmaya başladı. Düşen helikopter pilotunu, olaydan kısa bir süre önce yangına müdahale eden şeflerimizden birisi telsizle, 'çok alçaktan uçuyorsun dikkatli ol' şeklinde uyarmıştı. Helikopter düşer düşmez 177 ve 112'yi aramaya çalıştık ama cep telefonlarımız çekmedi."

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu ise yangına müdahale eden Milas helikopterinin çok alçaktan uçtuğu gerekçesiyle uyararak olası bir başka kazayı önlediğini ifade etti.

Köyceğiz'in Otmanlar köyü yakınındaki Eğridere Mevkii'nde dün çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Alexandr Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Sergey Khorokhorin'in hayatını kaybetmişti.

Kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Muhabir: Kenan Gürbüz

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Eğridere Köyceğiz Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title