Haberler

Müdahaleci Değil, Dostum

Pakistan'da Devlet Başkanı Müşerref'in Yanı Sıra Muhalefet Liderleri Benazir Butto, Navaz Şerif ve İmran Han ile Görüşen Gül Sağduyu Çağrısı Yaptı. Gül, "Amacım Pakistan'ın İç Siyasetine Karışmak Değil, Bir Dost Olarak Tavsiyede Bulunuyorum" Dedi.

Pakistan’da Devlet Başkanı Müşerref’in yanı sıra muhalefet liderleri Benazir Butto, Navaz Şerif ve İmran Han ile görüşen Gül sağduyu çağrısı yaptı. Gül, "Amacım Pakistan’ın iç siyasetine karışmak değil, bir dost olarak tavsiyede bulunuyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Pakistan gezisinde Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in yanısıra muhalefet liderleri Benazir Butto, Navaz Şerif ve İmran Han ile de görüştü. Gül, görüşmelerini değerlendirirken "Benim amacım asla iç siyasete karışmak değil. Bir dost olarak tavsiyelerde bulunuyorum. Pakistan’ın geçtiği dönemden Türkiye olarak biz de geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün Müşerref ile İslamabad’da Ayvan-e Sadr Başkanlık Sarayı’nda biraraya geldi. İki cumhurbaşkanı önce başbaşa, ardından heyetler halinde birer saat süreyle görüştüler. Gül düzenlenen ortak basın toplantısında özetle şunları söyledi:

PAKİSTAN’I ANLIYORUZ "Türkiye, her zaman Pakistan’ın yanında oldu, bundan sonra da olacak. İşleyen demokratik kurumların terörle mücadelesinde Pakistan’ın elini güçlendireceğine inanıyorum. Pakistan’ın demokrasiye sarsıntısız geçiş kararlılığını saygıyla karşılıyoruz. Pakistan’daki gerçekleri görüyor ve anlıyoruz. Amacım asla iç siyasete karışmak değil. Bir dost olarak tavsiyelerde bulunuyorum. Böyle kritik dönemlerde liderler küçük değil, büyük bir resme bakıp, odaklanmalı. Bir dost ve kardeş ülke olarak Türkiye, Pakistan’da karışıklık istemiyor."

GÜL’E HAK VERDİ Müşerref de, "Gül’ün Pakistanlı muhalefet liderleriyle görüşmesi istikrara ne katacak?" diye soran Türk gazeteciye şu yanıtı verdi: "Sayın Gül’ün sözleri açıklayıcıydı, özellikle fotoğrafa geniş bakma yorumu çok haklı. Bütün liderler fotoğrafta birinci önceliğe Pakistan’ı koymalı. Siyasi çekişmeler bir yana bırakılmalı."

MUHALEFETLE BULUŞTU Gül, öğleden sonra Serena Otel’de Pakistan’ın önde gelen muhalefet liderleriyle görüştü. Gül, ilk olarak eski başbakan ve Pakistan Halk Partisi Lideri Benazir Butto ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yapan Butto, şunları söyledi: "Bu görüşmeyi Gül’ün, Pakistan iç siyasetine bir müdahalesi olarak değerlendirmemek lazım. Kendisinin ve partisinin deneyimlerini sordum. Muhalefet olarak demokratik seçimler için ortak hareket edeceğiz."

Gül, daha sonra sürgünden dönen eski başbakanlardan Müslümanlar Birliği Partisi Genel Başkanı Navaz Şerif ile biraraya geldi. Gül, Birleşik İslam Partisi Genel Başkanı Gazi Hüseyin, Pakistan Müslümanlar Birliği Başkanı Şuzat Hüseyin ve Pakistan Tahrik-i İnsaf Partisi Genel Başkanı İmran Han ile de görüştü. Gül, görüştüğü muhalefet liderlerine "sağduyu" çağrısında bulunarak, sorunların demokrasi içinde çözülmesinden yana olduklarını kaydetti.

Gül’e eşlik eden Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davudoğlu da, Gül’ün programının önceden planlandığını anımsatarak son gelişmelerle ilgili olmadığını ifade etti.

Manolya diktiler

ABDULLAH Gül, İslamabad’da konuk devlet ve hükümet başkanları ormanına eşi Hayrünnisa Gül’le birlikte manolya ağacı dikti. Ardından ağacın tutması için dua etti. Aynı ormanda eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın yanı sıra, eski cumhurbaşkanları Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da diktiği hatıra ağaçları bulunuyor. Gül daha sonra şeref defterini imzaladı.

Bileziği baş köşede

Pakİstan’da 2005’deki deprem felaketine kolundaki bileziğini bağışlayan Türk kızı Esra Yalçın’ın, Müşerref’le çekilmiş fotoğrafı ve bileziği çerçevelenip Pakistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın duvarına asılmış.

Desteğiniz önemli

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül ile ortak basın toplantısı düzenleyen Pervez Müşerref, "Pakistan demokrasinin gelişimi açısından önemli bir süreçten geçiyor. Burada Türkiye’nin dostluğu ve desteği çok önemli" diye konuştu.

Hayranınızım

ESKİ kriket oyuncusu ve muhalif lider İmran Han görüşmenin ardından "Erdoğan ve Gül’e hayranlık duyuyorum. Çünkü Türkiye İslam’ı, demokrasi ve modernizmi biraraya getiren bir ülke. Bundan önce de Malezya vardı" dedi.

Mücadelem ülkem için

GÜL ile biraraya gelen Navaz Şerif görüşme sonrası "Mücadelem şahsi değildir. 60 milyon Pakistanlı için mücadele ediyorum. Bu görüşlerimi Sayın Gül’e de aktardım" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title