Haberler

Mmo: "Barış, Demokrasi ve Emek Güçlerinin Öncülüğünde Sağlanabilir"

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, dün Diyarbakır'da meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceği inancıyla terör eylemlerinden medet umanları uyarıyoruz" dedi. TMMOB MMO Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, dün Diyarbakır'da gerçekleşen ve 5 kişinin ö...

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, dün Diyarbakır'da meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceği inancıyla terör eylemlerinden medet umanları uyarıyoruz" dedi.

TMMOB MMO Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, dün Diyarbakır'da gerçekleşen ve 5 kişinin ölümü 67 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören sadece terör eylemlerinde hayatını kaybedenler ya da yaralananlar değil, bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuzdur, barıştır, demokrasidir" dedi. Türkiye'nin gereksindiği barış ve demokrasi ortamının ancak demokrasi ve emek güçlerinin öncülüğünde sağlanabileceğini vurgulayan Koramaz, şu ifadelere yer verdi:

"Kör terörün önü insanların temel yaşam haklarına saygı ve demokratikleşme ile alınabilecek, terör böylece toplumsal olarak yalıtılabilecektir. TMMOB Makine Mühendisleri Odası olarak terör eylemlerinde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerinin acısını paylaşıyor, nefretle kınadığımız terör karşısında kamuoyunu bu yönde duyarlılığa davet ediyoruz." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title