Haberler

Mısır'daki Darbe Adıyaman'da Protesto Edildi

Mısır'da ordunun darbe yapması, Adıyaman'da 76 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

Mısır'da ordunun darbe yapması, Adıyaman'da 76 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

Adıyaman Ulucami önünde toplanan bir grup, Demokrasi Parkı'nda bekleyen grupla buluşarak Mısır'da ordunun darbesini protesto etti. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat başta olmak üzere birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşundan temsilcinin katılarak destek verdiği açıklamada, Muhammed Mursi lehine sloganlar atılıp, tekbirler getirildi. Çeşitli kesimlerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ortak imzasıyla yapılan basın açıklamasını, Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci yaptı.

İzci, konuşmasında şunları söyledi:

"İki yıl önce zalim ve diktatör Hüsnü Mübarek rejimine karşı ayaklanarak halk devrimini gerçekleştiren Mısır halkı, bir yıl önce yapılan serbest seçimlerle Muhammed Mursi'yi Cumhurbaşkanı olarak seçmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden bir yıl gibi kısa süre geçmişken askeri darbe ile halkın iradesi yok sayılmıştır. Mısır devrimi kadük duruma düşürülerek devrim öncesi karanlık şartlara dönülmüştür. Yönetimi halktan alarak tekrar diktatörlere ve firavunlara teslim edenleri lanetliyoruz. Öncelikle Mısır'da gerçekleştirilen darbenin en önemli tarafı işgalci İsrail'dir. Dolayısıyla bu askeri darbe Mısır üzerinden İsrail'in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaş politikalarını tahkim etmek amacıyla yapılmıştır. Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapılması kabul edilemez. Adıyaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyor, lanetliyor ve buradan Allah'a ve insanlığa havale ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, Mısır halkının içinde bulunduğu durumdan kurtulması için dua etti. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necip Büyükaslan Muhammed Mursi Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title