Haberler

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedelleri Yüzde 6.5 Artırıldı

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedelleri Geçen Yıla Göre Yüzde 6.4 ile Yüzde 6.7 Arasında Değişen Oranlarda Artırıldı.

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedelleri yeniden belirlendi. Metrekareye düşen birim maliyetleri geçen yıla göre yüzde 6.4 ile yüzde 6.7 arasında değişen oranlarda artırıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2008 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, hizmet bedelleri yüzde 6.4 ile yüzde 6.7 arasında değişen oranlarda artış gösterdi.

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak metrekare birim fiyatı, 3 metre yüksekliğe kadar kagir ve betonarme istinat ve bahçe duvarları, basit kümes ve basit tarım yapıları, plastik örtülü seralar, mevcut yapılar arası bağlantı-geçiş yolları, baraka veya geçici kullanımı olan küçük yapılar, yardımcı yapılar (Müştemilat), gölgelikler-çardaklar, üstü kapalı yanları açık teneffüs, oyun gösteri alanları gibi 1'inci sınıf A grubu yapılarda yüzde 6.5 artışla 65 YTL'ye yükseldi.

Birim maliyet kuleler, ayaklı su depoları gibi 2'nci sınıf A grubu yapılarda yüzde 6.7 artışla 105 YTL'ye çıkarıldı.

Opera, tiyatro bale yapıları, konser salonları ve kompleksleri, restore edilecek yapılar ve tarihi ve eski eser niteliğinde olup, yıkılarak orijinaline uygun olarak yapılanlar gili 3'üncü sınıf D grubu yapılarda da metrekare birim fiyatı yüzde 6.4 artarak bin 311 YTL'ye çıkarıldı.

(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title