Haberler

Milli şair Mehmet Akif Ersoy ERÜ'de anıldı

Güncelleme:

Milli şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 85'inci yılında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesinde anıldı.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 85'inci yılında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesinde anıldı.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kılıç, anma programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarihe damga vurmuş kişilerin asıl meslekleri ile ilgili herkesin merak içerisinde olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman tarihe damga vurduklarının yanı sıra meslek yaşantılarında son derece başarılı olduklarını gözlüyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da veteriner hekim geçmişine baktığımızda sahada yirmi yılın üzerinde çalıştığını gözlemliyoruz ve ülkemizin ilk veteriner hekimlerinden birisi olduğunu bilmekteyiz. Meslek yaşantısı ile sizleri yakından ilgilendiriyor ve öğrencilerimizin örnek alması gereken şahsiyetlerden biri olduğu mesleki yönü ile açığa çıkıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Erciyes Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title