Haberler

"Milli İradeyi Saygı Mitingi"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: "Biz toplum olarak durmaya değil, yürümeye, çalışmaya, ülkemizi, şehirlerimizi en iyi noktaya getirmek için varız. Durmak değil, yola devam diyebilmek için bu miting yapılıyor. Birilerinin durması, önem arz etmiyor" AK Parti İl Başkanı Kılıç: "Bu sadece siyasi bir parti meselesi değildir, sadece AK Parti'nin de meselesi değildir. Bu mesele Türkiye'nin meselesidir. Bu mesele siyasi partilerin üstünde bir meseledir"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Biz toplum olarak durmaya değil, yürümeye, çalışmaya, ülkemizi, şehirlerimizi en iyi noktaya getirmek için varız. Durmak değil, yola devam diyebilmek için bu miting yapılıyor. Birilerinin durması önem arz etmiyor" dedi.

Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Adnan Yılmaz ve il başkanı Murat Kılıç ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kentte düzenlenecek "Milli İradeye Saygı Mitingi" hakkında bilgi verdi.

Çok farklı ve önemli bir miting olacağını belirten Belediye Başkanı Küçükler, "Aslında bu sadece bir parti meselesi değil çünkü burada milli iradeye saygı diyoruz. Hangi partili olursa olsun, görüşü ne olursa olsun, demokrasiye inanan herkesin bu mitinge destek vermesi, mitinte bulunması gerekir. Çünkü milli irade önemli. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyorsak bunun başka bir yolu yok" diye konuştu.

Her yönetimin sandıkla seçilip, sandıkla gittiğini vurgulayan Küçükler, şunları kaydetti:

"Başka yola tevessül etmek saygısızlıktır, insanların iradesine saygısızlıktır. Erzurum her zaman bu tarz olaylarda önemli bir rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunu sağlayan Erzurum. İlk kongre Erurum'da yapıldı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Hep bu milli iradeye olan saygısıdır. Her vatan olayında gözlerin çevrildiği il Erzurum'dur. Bunun da çok önemli bir vatan olayı olduğunu düşünüyorum. Bir de şunun çok iyi bilinmesi lazım ki biz toplum olarak durmaya değil, yürümeye, çalışmaya, ülkemizi şehirlerimi en iyi noktaya getirmek için varız. Durmak değil, yola devam diyebilmek için bu miting yapılıyor. Birilerinin durması, önem arz etmiyor. Demokrasiyi herkesin hazmedebilmesi gerekir. Onun için biz durmak yok, yola devam diyoruz ve yine Türkiye'yi koruma ve kollamanın yolunun Erzurum'dan geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

-"Biz bunu sokak darbesi gibi görüyoruz"-

Ak Parti İl Başkanı Kılıç da Milli İradeye Saygı Mitingi ile 23 Haziran Pazar günü saat 17.00'de İstasyon Meydanı'nda halkla buluşacaklarını belirterek, "Tabii şimdiye kadar Erzurum'da AK Parti olarak çok defa miting düzenledik ama bu tarihimizin en önemli mitinglerinden birisi. Çünkü milli iradeye ilk defa bu kadar açıktan bir darbe girişimi var. Biz bunu sokak darbesi gibi görüyoruz. Uluslararası uzantıları olan, içeride ortakları olan marjinal terör örgütlerinin de içerisinde olduğu çok önemli  darbe girişimidir" şeklinde konuştu.

Mitingde Türkiye üzerine oynanmak istenen oyunlara gereken cevabın verileceğini anlatan Kılıç, "Bütün Erzurumlu hemşehrilerimizi bu mitinge davet ediyorum. Bu sadece siyasi bir parti meselesi değildir, sadece AK Parti'nin de meselesi dedeğildir. Bu mesele Türkiye'nin meselesidir. Bu mesele siyasi partilerin üstünde bir meseledir. Dolayısıyla herkesin gereken hassasiyeti göstereceğinden hiç kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aksak ise Erzurum'un referanduma da sahip çıktığını ifade ederek, bu mitingin diğer mitinglerle karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Ülkeyi yakıp yıkanların, kamu düzenini bozmaya çalışanların, esnafa, tüccara zarar verenlerin, polise, emniyet güçlerine hakaret edenlerin asıl bağlantılarının dışarıda olduğunun altını çizen Aksak, "Hükümetimiz döneminde ülkemizin ne kadar ileriye gittiğini ne kadar kalkındığını, dünyada nasıl söz sahibi olduğunu hep beraber takip ediyoruz. Bunun önüne geçmek, bunu engellemek için dışarıda bağlantısı olan içeride de marjinal örgütleri ön plana çıkararak, bu tür birtakım faaliyetler yürütüldü" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Küçükler Adnan Yılmaz Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title