Haberler

Mezarlıkta Scooter'li Hizmet

Erzincan Belediyesi tarafından Terzibaba mezarlığında başlatılan yeni bir uygulama ile engelli ve yürüme zorluğu çeken vatandaşların, scooter motosikletlerle görevli personel eşliğinde mezarlığı gezmesi sağlanıyor.

Erzincan Belediyesi tarafından Terzibaba mezarlığında başlatılan yeni bir uygulama ile engelli ve yürüme zorluğu çeken vatandaşların, scooter motosikletlerle görevli personel eşliğinde mezarlığı gezmesi sağlanıyor.

Kurban Bayramı arefesinde yoğunlaşan mezar ziyaretleri nenedinle, Erzincan Belediyesi Terzibaba Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından değişik bir uygulama başlatıldı. Mezarlık bünyesine alınan 5 akülü scooter motosiklet ve 5 tekerlekli sandalye ile yaşlılara, yürüme zorluğu çekenlere ve engelilere hizmet veriliyor. Mezarlığın giriş kısmına konulan araçları kullanmak isteyen vatandaşlar görevli personel yardımı ile gitmek istedikleri mezarlara kadar götürülüp geri getiriliyor.

Scooter'e binerek Terzibaba türbesini ziyaret eden ve mezarlarda dua eden 55 yaşındaki Ömer Korkmaz, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bayram dolayısı ile mezarları ziyarete geldim. Engelli olduğum için mezarları gezmekte zorlanıyordum. Bu sayede rahatlıkla gidip dua edebiliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

BAŞKAN DA KULLANDI

Mezarlığa AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte gelen Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır da scooter'e binerek kısa bir süre kullandı. Başkan Çakır şöyle kornuştu

Burada ziyarete gelen kardeşlerimiz içerisinde, özellikle yürümekte zorluk çeken veya herhangi bir engeli olan kardeşlerimizin diledikleri yerde ziyaretlerini yapabilmeleri adına yeni bir hizmet veriyoruz. Bu hizmetle birlikte kardeşlerimiz girişte danışmaya başvurdukları zaman, refakatçi eşliğinde veya refakatçi olmadan mezarlığın diledikleri yerlerine bu araçlarla ulaşabilecek ve böylelikle onların bir engelini daha ortadan kaldırmış olacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Belediyesi Kurban Bayramı Yüksel Çakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title