Haberler

Mersin Merçed, Balık Çiftlikleri Sorununu Yargıya Taşıdı

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), balık çiftlikleri kuracak firmaların çeşitli yöntemlerle ÇED raporundan kaçtığını öne sürerek Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesini verdi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), balık çiftlikleri kuracak firmaların çeşitli yöntemlerle ÇED raporundan kaçtığını öne sürerek Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesini verdi. Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, dernek adına konuşan avukat Semra Kabasakal, Mersin'de çok sayıda balık çiftliğine onay verildiğini söyledi. Verilen onayların ÇED Yönetmeliği gereği ilgili kurumlarda ilan edilmediğinin tespit edildiğini kaydeden Kabasakal, şöyle dedi: "70'e yakın firma, 1 milyar dolarlık yatırım için Mersin kıyılarını hedef seçmiştir. Muğla'da denizi kirletip turizmi olumsuz etkilediği gerekçesiyle tepkilere neden olan balık çiftçiklerinin şimdi de Mersin'de kurulması planlanıyor. Bu firmaların Muğla'da geri dönülmez tahribatlar yaratmasından sonra Silifke ve Aydıncık civarında balık çiftliği kurmayı planladığı ortaya çıkmıştır."

35 FİRMAYA İZİN VERİLDİ

Yapılması planlanan çiftliklerden 35 firmaya izin verildiği kaydeden Kabasakal konuşmasına şöyle devam etti: "ÇED raporlarının alınmaması için yönetmelikte belirtilen tutarın altında kalacak şekilde, parçalar halinde izin verildiği ve ÇED Raporundan kaçırıldığı tespit edilmiştir. Dava konusu olayımızda da aynı yöntem uygulanmıştır. Danıştay'ın bir çok kararında belirtildiği üzere kümülatif etki değerlendirmesi dikkate alınarak, civardaki tüm balık çiftliklerinin gözden geçirilmesi ve Mersin Valiliği tarafından izin verilen Aydıncık İlçesi Soğuksu Mevkii'nde Turan Turizm Şirketi tarafından yapılması planlanan çipura ve levrek yetiştiriciliği ile ilgili 18 Eylül tarihli ÇED gerekli değildir kararının planlama ilkeleri, kamu hukuku ve yasaya aykırı olma sebebiyle, ileride telafisi güç zararlar doğması ihtimaline binaen işlemin iptali, dava sonuna kadar yürütmenin durdurulması talebiyle dava açılmıştır."

Konunun takipçisi olacakları mesajını veren dernek üyeleri, İdare Mahkemesi'ne gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mersin Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title