Haberler

Mersin'de Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Güncelleme:

Mersin'de sağlık çalışanları, Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölümünün 1. yıl dönümünde iş bıraktı.

Doktorlar ve hastane çalışanları sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için Mersin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bir araya geldi. Türk Tabipler Birliği, Türk Biyokimya Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Dev Sağlık İş, Hasta ve Hasta Yakınları Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Ebeler Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası ve Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

'Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şiddet sona Ersin', 'Sağlık haktır satılamaz', 'Herkese sağlık, güvenli gelecek', 'Sağlıkta şiddet sona ersin', 'Susma haykır, sağlık hakkın', 'Hastane halkındır, satılmaz', 'Sağlıkta yıkımı durduracağız' ve 'Direne Direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atan grup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Polisler, Kuvayi Milliye Caddesi'nde ilerleyen grubun trafiği aksattığı gerekçesiyle kaldırımdan yürümesini istedi. Bunun üzerine grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine eylemciler, yolda oturma eylemi yaptı.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, polis müdürleri ile bir süre konuştu. Polislerin grubu toplu halde yürütmeyeceğini söylemesi üzerine sağlıkçılar gruplara bölünerek Atatürk Caddesi'ne geçti. Buraya gelindiğinde Dr. Galip Kırıcı, bir konuşma yaparak sağlıkta yaşanan sorunlara değindi. Konuşmanın ardından eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Devlet Hastanesi Türk Tabipler Birliği Ersin Arslan Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title