Haberler

Mersin'de 52 Kişiye Gezi Parkı Eyleminden Dava Açıldı

Mersin'de, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 52 kişi hakkında dava açıldı.

Mersin'de, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 52 kişi hakkında dava açıldı. Mersin adliyesinde davanın ilk duruşması bugün başlarken, adliye bahçesinde toplanan bir grup açılan davayı protesto etti.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Mersin Adliye Sarayı 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile Mersin Tabip Odası üyeleri, Gezi Parkı eylemleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldıkları için haklarında dava açılan aralarında Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen'in de bulunduğu 52 kişiye destek amacıyla Mersin Adliye Sarayı bahçesinde bir araya geldi. Açılan davayı sloganlar atarak protesto eden grupta Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Güney İlleri Tabip Odaları temsilcileri ile Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı da yer aldı. "Halkı Değil Hırsızları Yargıla" yazılı pankart açan grup, tepkilerini sloganlar atarak dile getirdi, yargılanmaların durdurulmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy, ileri demokrasi değil, sadece demokrasi istediklerini söyledi. Demokrasi, eşitlik, hukuk ve adalet istediklerini belirten Göksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef hukuksuzluk, bu adaletsizlik ülkemizde her geçen gün artıyor. Bu ülkede halkın çocukları davalara maruz kalırken yöneticilerin çocukları mahkemelere dahi getirilemiyor. Topluma dayatılan baskı ve yıkım politikalarına karşı adalet, özgürlük, barış, demokrasi talebi her yerde kendisini mücadele hattı olarak var ediyor. Emek ve demokrasi güçleri, yargılanan Gezi tutsaklarına sahip çıkıyor."

Mersin'de Gezi Parkı eylemleriyle ortaya çıkan hak ve özgürlük mücadelesinde sokağı kullanan emek ve demokrasi güçlerine davalar açıldığını ifade eden Göksoy, sözlerine şöyle devam etti: "52 kişinin yargılandığı ve yeni soruşturmaların açıldığı davalara biran önce son verilmesini istiyoruz. Çünkü, bu karar halkın vicdanında, gönlünde hükümsüzdür. Haksız yargılanmaya karşı demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyor ve yargılanmaların biran önce durdurulmasını istiyoruz."

TTB Merkez Konseyi Üyesi İsmail Bulca da Gezi Parkı eylemlerine ilişkin süreci anlatarak, eylemlerin ardından bir cadı avı başlatıldığını öne sürdü. Bu süreçte TTB yöneticilerine ve üyelerine de soruşturmalar açıldığını aktaran Bulca, şöyle devam etti: "Halkımıza ve mesleğimize duyduğumuz saygıdan dolayı halkın yanında olmayla devam edeceğiz. Buradaki 52 kişi yaşam tarzlarına müdahaleye karşı çıktıkları ve demokrasi ve özgürlük istedikleri için yargılanıyorlar. Ama Uludere'de 34 yoksul Kürt gencini öldürenler, yolsuzluk yapanlar, rüşvet alanlar yargılanmıyor. Sürecin takipçisi olacağız."

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan grup daha sonra duruşmayı izlemek üzere adliye binasına girdi.

Öte yandan, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin ilk dava Mersin'de Kasım 2013'te açılmış ve 54 kişinin yargılanmasına başlanmıştı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Asliye Ceza Mahkemesi Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title