Haberler

Memur Şimdi de 'Soyunacak'

Memurlar, 'İş Bırakma, Soyunma, Kravat Bırakma, Bölgesel Miting ve Ankara'ya Yürüyüş' Eylemlerine Başlayacak.

Türkiye Kamu-Sen, 10 Ekimden itibaren ''iş bırakma, soyunma, kravat bırakma, bölgesel miting ve Ankara'ya yürüyüş'' eylemlerine başlayacak.

Konfederasyon Genel Başkanı Bircan Akyıldız, düzenlediği basın toplantısında, 2-3-4 Ekimde Kızılcahamam'da gerçekleştirdikleri Genişletilmiş Şube Başkanları Toplantısı'nda ülkeyi yakından ilgilendiren konular ve kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik haklarıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Toplantı sonrasında hazırlanan sonuç bildirgesini açıklayan Akyıldız, kamu görevlilerinin grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılmasının yasal bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Akyıldız, bu noktada siyasi iradenin bir an önce gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik haklarını vermesi gerektiğini belirtti.

Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı hale getirilmesinin zorunluluk olduğunu, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin derhal yapılması gerektiğini kaydetti.

Akyıldız, ''Siyasi iradenin, toplu görüşmeler süresinde sorunların çözülmesi noktasında sergilediği kayıtsız ve katı tutum, kamu görevlileri tarafından kabul edilemez bir davranıştır. Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır. Bu anlayışla mücadele etmek, kamu görevlilerinin, emeklilerin, dul ve yetimlerin kısaca dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın kazanımlarını korumak, etkili bir eylemlilik süreci gerektirmektedir. Eylemler 10 Ekim-31 Aralık 2009 ve 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini içermek kaydıyla ve dozu giderek artan bir şekilde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir''dedi.

-BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ-

Akyıldız'ın verdiği bilgilere göre, konfederasyon üyeleri 10 Ekim-31 Aralık 2009 tarihlerini kapsayan birinci dönemde, şu eylem ve etkinlikler yapacak:

''-Genel başkanlar düzeyinde bütün siyasi partiler ziyaret edilerek, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusunda hazırlanacak dosyalar sunulacak.

-Eylemlerin nedenlerini ve gerekçelerini anlatan kitlesel basın açıklamaları yapılacak.

-İşsiz, emekli, dul ve yetimlerin de sorunları gündeme getirilecek.

-Açlıktan, yoksulluktan kurtulmanın yollarının Başbakan'dan öğrenilmesi amacıyla mektup yazılacak.

-Bölgesel mitingler düzenlenecek.

-İç hukuk yollarının tamamlanmasından sonra AİHM'e başvurulacak.

-Kamuoyunu bilgilendirmek üzere gazete, dergi, TV ve billboardlara ilan verilecek, el ilanları hazırlanacak.

-Tişörtler bastırılarak kamu görevlilerine dağıtılacak, sonrasında soyunma eylemi yapılacak.

-Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi yargı kurumları başkanları ile görüşmeler yapılacak.

-Sendikal baskı ve sürgünlerle kadrolaşma konularında Meclis'te araştırma açılması sağlanacak.

-Tüm ülke çapında mesleki kuruluşların da desteği alınarak bir gün süreyle iş bırakma ve vizite eylemi yapılacak.

-Başbakanlık ile kamu kurum ve kuruluşları önünde konfederasyon genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katılımıyla oturma eylemi yapılacak.''

-''VERDİNİZ DE HARCAMADIK MI?''

Konfederasyonun 1 Ocak-1 Ağustos 2010 tarihlerini kapsayan 2. dönem eylem planında ise başbakanlık ile kamu kurum ve kuruluşları önündeki oturma eylemlerinin sürdürülmesi, AK Parti il başkanlıklarının önüne siyah çelenk ve kravat bırakılması, belirlenecek bir güzergahtan Ankara'ya yürüyüş yapılması, Bakanlar Kurulu üyelerinin ve AK Parti milletvekillerinin her alanda protesto edilmesi, ''Verdiniz de harcamadık mı?'', ''Param olsa alışveriş yaparım?'' gibi sloganların afiş haline getirilerek amacıyla ''kokart eylemi'' yapılması yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title