Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Emeklilere seyyanen zam yapılmalı

Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini belirterek "8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." dedi.

Emeklilerle ilgili en son gelişme bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesi olurken en düşük emekli maaşının 10 bin lira olması, çok sayıda emeklinin şikayetlerini ortaya çıkarırken beklenti içindeki emekliler için Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan hükümete çağrı geldi. Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." dedi.

"ASGARİ ÜCRETRİN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLMAMALI"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini söyledi.

Yalçın, Kızılcahamam'da bir otelde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sendika olarak çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını talep ettiklerini anlattı.

Emeklilerin alım gücünün yükseltilmesinin önemine değinen Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopmuş olan bağ yeniden tesis edilmeli, 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." diye konuştu.

Yalçın, sorunların bitmesi için mücadele ettiklerini belirterek, yeni kazanımlar elde edilmesi ve herkesin, saygın iş ortamlarında, iyi ücret ile refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşaması için çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, üretimin artması ve milli gelirin çoğalması için her hayırlı çalışmaya destek verdiklerini vurgulayan Yalçın, bu konuda atılan her kararlı adımın arkasında olduklarını ifade etti. Yalçın ayrıca 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yalçın Memur Sen Zam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

birgörüş:

Sendikacılar da ceplerini dolduruyor.

109
3
yanıtYanıtla
CEZA :

memuru işcisi sınıfı ne olursa olsun seyyanen zam tüm emeklilerin hakkı yoksa bir ay sonraki seçimde kendileride emekli olacak

105
6
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Zam değil hükümet Türk lirasını güçlendirmeli. Cehaletle, torpilli vatandaşları yönetimlere yerleştirirsen ülke bu hale gelir.

88
10
yanıtYanıtla
Yilmaz Balci:

Akparti kurulduğundan buya hep oy verdim bu kez emeklilere seyanen zam yapılmassa oy vermeyeceğim

83
4
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki 2024 yılı zamlı maaşım 10.000 tl öz vatanımda barınma kiram 10.000 tl ailelerimizle birlikte bizim giydiğimiz gömleği bir hafta giyin bizlerin ne yaşadığını o zaman anlarsınız unutmayın bizim bir adımız var ne yaşar ne yaşamaz emekli saygılarımla. talebimiz seyyanen 8077 tl intibak ve en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı.

80
5
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

emekliye seyyanen zam yapılmazsa, zor oy alırlar. enaz 8077 tl seyyanen zam yapılmalı.öyle 1000 tl bayram ikramiyesi artışı ile olmaz...eli ayağı düzgün ayakkabı parası bile değil , verilen para

58
4
yanıtYanıtla
Burak ERGÜL:

Nasıl ki 30 bin lira maaş alan emekli olunca 20 bin lira alıyorsa , asgari ücretten emekli olanda o günkü asgarinin yüzde 66sını almalı en az .

41
14
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Allah razı olsun birisi sesimizi yükseltsin hükümet duysun açız aç

52
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

sadece komik oluyorsun iktidar yandaşından memur sendikası mı olur, memur ve emekliyi defalarca sattığın unutuldu mu sanıyorsun

39
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Memur Sen yönetim yanlısı bir kuruluş değil miydi. Emeklileri hakkını onlar koruyacaksa kalsın . Alım gücünü yükselmeyen, insan gibi yaşaması sağlanmayan , devamı olan bir gelire kavuşturulmayan emekliler , bu seçimde de yönetime kırmızı kart göstermezlerse , bir dört sene daha mağduriyete devam ederler...

40
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title