Haberler

Mehmet Akif Ersoy ve Milli Birlik İdeali" Konferansı

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Mehmet Akif Ersoy ve Milli Birlik İdeali" konulu konferans düzenlendi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Mehmet Akif Ersoy ve Milli Birlik İdeali" konulu konferans düzenlendi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rıdvan Canım, Mehmet Akif Ersoy'un, millete birlikte olmayı ve zor şartlarda dağılmamayı göstermesi bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Akif'in yaşamıyla olduğu gibi eserleri ve vaazlarında da birlik, bütünlük ve birlikte yaşama azminin görüldüğünü anlatan Canım, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif bir vaazında bizlere büyük dersler veriyor: 'Milletler topla tüfekle zırhlı ile ordularla tayyarelerle yıkılmıyor, yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır' ifadelerini kullanarak tefrikaya, ayrılıklara düşmeden bir ve bütün olmamız gerektiğini anlatıyor."

Canım, Mehmet Akif'in Batı'yı çok iyi bildiğini ve bugünlere ışık tutacak uyarılarda bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Mehmet Akif bir vaazında şöyle konuşur: 'Batılılar ele geçirmeyi kararlaştırdıkları memleketin halkı arasına önce tefrika sokar, senelerce milleti birbiriyle boğuştururlar. Sersem halk bu yolla yorgun düştükten sonra da gelip çullanırlar.' Öyle olmadı mı? Etrafımızdaki ülkelere baktığımızda bunları görüyoruz. Milli şair, birlik ve beraberlikten ayrılmamız konusunda çok önemli dersler vermiş."

Konferans sonunda, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Prof. Dr. Rıdvan Canım'a hediye takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title