Haberler

Marmara Depremi'nin 7. Yılı... - Depremde Ölen 420 Personel, Donanma Komutanlığı'nda Törenle Anıldı (fotoğraflı/görüntülü)

Donanma Komutanlığında, Marmara Depremi'nde ölen 420 personel törenle anıldı.

Donanma Komutanlığında, Marmara Depremi'nde ölen 420 personel törenle anıldı.

Deprem Şehitleri Anıtı'ndaki tören, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun anıta çelenk koyması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Deniz Binbaşı Baki İçli, yaptığı açıklamada, ağustos ayının, Donanma için yeni atılımların, terfilerin yapıldığı ay olduğunu ve depremin olduğu gün de devir teslim töreninin yapıldığını anımsatarak, bu durumun daha da üzücü olduğunu kaydetti.

Depremde 420 personelin yaşamını yitirdiğini, birçok binanın da yıkıldığını anlatan Binbaşı İçli, azimli ve hırslı çalışmayla, deprem öncesinden daha iyi duruma gelindiğini belirtti. İçli, şöyle konuştu:

''20. yüzyılın en büyük felaketlerinden, hatta yüzyılın felaketi olarak kabul edilen 17 Ağustos depreminde resmi rakamlara göre 19 bin 297 kişi ölmüş, 48 bin civarında vatandaşımız yaralanmış, 300 bin konut, 150 bin işyeri hasar görmüştür.

Deprem, hayatını kaybeden binlerce vatandaşımız gibi gönüllerini denizlere vermiş 420 Deniz Kuvvetleri personelini de aramızdan almıştır.

Marmara Depremi sonrası halkımızda oluşan birlik ve beraberlik ruhu, Türkiyemizin her köşesinden yola çıkan yardım konvoyları ve yardım gönüllüleri, kurtarma timleri ve en önemlisi halkımızda oluşan deprem gerçeğiyle birlikte yaşamayı öğrenme ve tedbir alma bilinci, ülkemizde yaşanan olumlu gelişmelerdir.''

Konuşmanın ardından anıt defterini imzalayan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, ölenlerin yakınlarının yanına gelerek başsağlığı diledi. Bu arada, depremde oğlunu kaybeden Mehmet Güzel, Karahanoğlu'na mektup vererek, şehit olan oğlunun haklarından yararlanamadığını söyledi.

-''OLASI FELAKETLERE HAZIRIZ''-

Karahanoğlu, tören sonrasında gazetecilerin Marmara Depremi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Depremi ''çok büyük bir felaket'' olarak niteleyen Karahanoğlu, şunları kaydetti:

''Aradan 6-7 yıl gibi yakın bir zaman geçti. Tabii bunun maddi ve manevi yaralarını sarmak kolay iş değil. İnsanların acılarını hafifletmek kolay iş değil.

Burada devletimiz, milletimiz hep beraber, el ele bu yaraları sarmaya, yıkılanların yerine yenilerini yapmaya büyük bir gayret ve azimle devam ediyor. Bunu Gölcük'e girişinizden itibaren de görebilirsiniz. Ümit ediyorum kısa süre sonra maddi olarak kaybolanlar yerine konulacaktır.''

Karahanoğlu, bir gazetecinin, ''Deniz Kuvvetleri olası felaketlere hazır mı?'' sorusu üzerine de ''Hazırdır, Silahlı Kuvvetler de hazırdır. Onun bir parçası da olan Deniz Kuvvetleri de hazırdır'' diye konuştu.

Törenin ardından, depremde ölenlerin yakınları, anıtın önünde ağladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title