Haberler

Manisa'da Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler Alındı

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Türkiye'nin en sıcak 3 kenti arasında yer alan Manisa'da, orman yangınlarına karşı tedbirler alındı. İl genelindeki 28 yangın gözetleme kulesinde teyakkuzda bekleyen ekipler, ormanı dürbünle kontrol ediyor.

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Türkiye'nin en sıcak 3 kenti arasında yer alan Manisa'da, orman yangınlarına karşı tedbirler alındı. İl genelindeki 28 yangın gözetleme kulesinde teyakkuzda bekleyen ekipler, ormanı dürbünle kontrol ediyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından 'El Nino' olarak ifade edilen sıcak hava dalgasının etkisi, Türkiye'de de görülmeye başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugünden itibaren Manisa, Antalya ve Aydın'ı etkisi altına alıp, pik seviyelere ulaşılacağı belirtilen uyarının ardından, Manisa'da orman yangınlarına karşı harekete geçildi. Kent genelindeki 28 yangın gözetleme kulesinde tedbirler arttırılırken, ekipler, özellikle 3 gün boyunca dürbünle ormanı kontrol edecek.

1517 metre rakımlık Spil Dağı'ndaki Manisa Dağı Yangın Gözetleme Kulesi'nde görevli Semih Öksüz (34), "İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Manisa Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Manisa Dağ Kulesi'nde 2 arkadaş olarak 7/24 görev yapmaktayız. Gördüğümüz en küçük duman ve gelen ihbarları değerlendirerek, ekipleri yönlendiriyoruz. Milli değerlerimiz olan ormanları korumak ve geleceğimize nefes olabilmek için görevimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye Manisa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title