Haberler

Makedonya'da Meclisi Basan Protestocular Milletvekillerini Rehin Aldı

Siyasi gerginliğin aylardır sürdüğü Makedonya'da yüzlerce protestocu parlamento binasını basarak milletvekillerini rehin aldı.

Siyasi gerginliğin aylardır sürdüğü Makedonya'da yüzlerce protestocu parlamento binasını basarak milletvekillerini rehin aldı. Parlamentoda silah seslerinin duyulduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov tarafından kendisine hükümeti kurma görevi verilmeyen Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev ve Arnavut partilerinin meclis başkanını seçme girişimi gerginliğe sebep oldu. SDSM ve Arnavut partilerinin meclis başkanını seçemeyeceklerini belirten VMRO-DPMNE Partisi milletvekilleri, oylamanın kanunsuz olacağı iddiasıyla oylamaya müsaade etmedi. Bunun üzerine Arnavut partileri ile SDSM, başka bir salonda gerçekleştirdikleri oylama ile Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (DUI) Talat Caferi'yi yeni meclis başkanı seçti. Bu gelişmenin ardından parlamento önünde toplanan aşırı sağcı protestocular, polis kordonunu kırarak meclisi bastı. Meclisi basan bazıları maskeli protestocular, aralarında muhalif lider Zaev ve Arnavut parlamenterlerin de bulunduğu birçok kişiye saldırdı. Silah seslerinin duyulduğu parlamentoda SDSM'li bazı vekillerin kanlar içinde kaldıkları görüldü. Muhalif lider Zaev'e de saldırarak başından yaralayan saldırganların eski Başbakan Nikola Gruevski'nin liderliğini üstlendiği VMRO-DPMNE Partisine yakın "Makedonya'nın Birliği İçin" hareketinin üyeleri olduğu iddia ediliyor.

Makedonya'da maskeli saldırganların meclisi basarak milletvekillerini yaralamaları ve rehin almaları, bölge basını tarafından Arnavutlar ve Makedonlar arasındaki gerginliğin had safhada olduğu, ülkenin iç savaşın eşiğinde olduğu yorumlarıyla duyuruldu.

(İbrahim Aydoğan/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zoran Zaev Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title