Haberler

Makarnadan Köprüler Yarıştı

Güncelleme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Institute of Technology (KIT) Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması büyük ilgi gördü.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Institute of Technology (KIT) Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması büyük ilgi gördü.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmada, spagetti makarnadan yapılan köprüler görenleri şaşırttı. Farklı üniversite ve bölüm öğrencilerinin yaptığı köprüler fuaye alanında sergilendi. Yarışmada katılımcılar takım olarak tasarımını ve üretimini kendi yaptıkları maket köprüler ile yarışmaya katıldı. Yarışma, katılımcıların teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkanı sundu. HKÜ KIT Öğrenci Topluluğu'nun misyonu olan 'Eğlen ve Öğren' ilkesi ışığında gerçekleştirilen organizasyon, katılımcıların memnun kalması ve öğrencilik hayatlarında bir anı olarak yer alması hedeflendi.

'2. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması 2016'da ilginç eserler ortaya çıktı. Spagettilerin silikonla yapıştırılarak yapıldığı köprüler, gerçek köprüleri aratmadı. Birbirinden iddialı birçok köprü birbiriyle kıyasıya yarıştı. İlk olarak tasarımları fuaye alanında jüri karşısına çıkan köprüler tasarımdan puan aldı. Daha sonra her köprü teker teker belirli ağırlıklarla güç ve dayanıklılık testine çıktı. En çok ağırlığı taşıyarak dayanan köprüler sıralamaya girdi.

Yarışma öncesinde konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, "Beşler Grup'un katkılarıyla HKÜ KIT öğrenci Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu 2. Spagetti yarışması tüm katılımcılar için güzel bir anı olarak yer alacaktır. Bu yarışmanın kurucusu olan Araştırma Görevlisi Mehmet Sakin'i ve KIT öğrenci grubunu yaptıkları faaliyetlerden dolayı kutluyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmaları sonrası protokol ve jüri üyeleri estetik ve özgünlük açısından değerlendirmeleri gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerin ardından 'Taşıma Kapasitesi Testi' kısmına geçildi. Köprülerin orta kısmına yüklemeler gerçekleştirildi. Yarışmanın bu kısmı büyük heyecana sahne oldu. Son ana kadar heyecanın sürdüğü yarışmada, Uludağ Üniversitesi 'PRUSA' grubunun köprüsü birinci oldu.

Yarışmada proje sunumu, estetik ve özgünlük, yapısal verimlilik ana kriterler olarak esas alındı. Yarışmada her bir takım 2 ile 4 kişiden oluştu. Yarışmayı, Uludağ Üniversitesi'nden "PRUSA" grubu 1., Gaziantep Üniversitesi'nden 'THE CIVILIZATION 2' grubu 2. ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden 'ATEŞ SU TOPRAK SPAGETTI' grubu 3. sırada tamamladı. 2. Ulusal Spagetti Köprü Yarışması'nda Toros Üniversitesi'nden 'SOPRANOS' grubu da mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışma toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title