Haberler

Limni Gölü Türkiye'nin Örnek Tabiat Parklarından Birisi Olacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın, Türkiye’nin örnek tabiat parklarından birisi olacağını belirterek bölgedeki konaklama sorununu kır evleriyle çözdüklerini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın, Türkiye'nin örnek tabiat parklarından birisi olacağını belirterek bölgedeki konaklama sorununu kır evleriyle çözdüklerini söyledi.

Beraberinde Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum'la birlikte Limni Gölü'nde, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve yapımı devam eden 10 adet kır evi ve 1 adet ziyaretçi merkezi çalışmalarını inceledi.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Bulut, 2013 yılında 34 hektar olan alanının 72 hektara çıkarılarak buradaki kaynak değerlerin devamı niteliğindeki alanların tabiat parkı içerisine dahil edildiğini belirterek, "Hem korunan alanlarımız büyüdü hem de bu bölgenin daha fazla yatırım alabilmesi, daha nitelikli alanların ilimize kazandırılması bakımından önemli bir gelişme. Limni Gölü ilimizin en önemli kaynak değerlerinden birisidir" dedi.

Tabiat parkıyla ilgili gelişme planı ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bulut, bu kapsamda gelen yoğun talepler üzerine başladıkları kır evlerini yöreye uygun mimariyle yaptıklarını söyledi.

Tesislerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne örnek olmasını istediklerini kaydeden Bulut, "DOKAP Eylem Planı çerçevesinde belirli noktaların turizme kazandırılması ve turistlerin sadece gelip geçmesini değil konaklayıp bu bölgenin insanlarına katkı sağlamasını ve aynı zamanda bölgemizde daha uzun süre kalmalarını sağlamak maksatlı kır evleri ihalesini 2013 yılı içerisinde yaptık. 10 adet kır evi ve 1 adet ziyaretçi merkezini bu bölgeye kuruyoruz. Aynı zamanda Limni Gölü Tabiat Parkımızın gelişme planında öngörülen kır lokantasını da yeniliyoruz. Limni Gölü Tabiat Parkı, artık bundan sonra Türkiye'nin örnek tabiat parklarından birisi olacak. Aynı zamanda konaklama tesisleriyle içindeki kaynak değerlerinin hep beraber korunacağı, korunurken de turizme hizmet edecek bir yapıya kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Kır evlerinin yanı sıra Limni Gölü Tabiat Parkı'nda gölün çevresinde de bir alan düzenlemesine giriştiklerini, otoparkı düzenleyeceklerini, kır evlerinin arasına aydınlatma ve yürüyüş yollarını yapacaklarını belirten Bulut, Limni Gölü Tabiat Parkı'nın tüm bu çalışmalardan sonra modern, doğayı insanların tahrip etmeyeceği, yürüyüş parkurlarının belli olduğu, günübirlik alanlarla konaklama alanlarının birbirinden ayrıldığı bir yapıya da kavuşacağını da sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bulut Gümüşhane Türkiye Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title