Haberler

Lalelerle 15 Temmuz

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin Seka Park'ta düzenlediği 10'uncu Lale Festivali'nde lalelerle birbirinden güzel figürler oluşturuldu.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin Seka Park'ta düzenlediği 10'uncu Lale Festivali'nde lalelerle birbirinden güzel figürler oluşturuldu. 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak amacıyla lalelerle 15 Temmuz Köprüsü yapılırken, bir yarışmacının yaptığı içerisinde lalelerin ekili olduğu tank şeklindeki saksı ilgi çekti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Lale Festivali'nin 10'uncusu Seka Park'ta başladı.Festivale 247 yarışmacı yetiştirdikleri lalelerle katıldı. Yarışmacılar farklı saksılar yaparak içerisine laleler ekti. İçerisine lalelerin ekildiği tankın önünde bayraklarla vatandaşların durduğu 15 Temmuz darbe girişimini anlatan çiçek ilgi çekti. Jüri laleleri tek tek inceleyerek puan verdi. 10'uncu Lale Festivali kapsamında Seka Park da ise renk cümbüşü ortaya çıktı. Seka Park'taki alanlara 1.5 milyon lale ekilirken, lalelerle 15 Temmuz köprüsü, çizgi film karakterleri, rakamlar ve çeşitli hayvan figürleri yaratıldı. Seka Park'ta Uçurtma Tepesi'ne çıkanlar lalelerle yaratılan figürleri daha iyi görme imkanına kavuştu. Çocukların en çok ilgisini lalelerle yapılan 'Örümcek adam' çekti.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title