Haberler

KYK Yurdunda Zehirlenme Şüphesi: 20 Öğrenci Taburcu Oldu

Güncelleme:

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde KYK Yurdu'nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 34 öğrenciden 20'si taburcu oldu. 14 öğrencinin ise tedavisi sürüyor. Öğrenciler, kahvaltıdan sonra mide ağrısı ve kötü hissetme şikayetiyle hastaneye başvurdu.

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesindeki KYK yurdunda kalan 34 üniversite öğrencisi, kahvaltıdan sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Öğrencilerden 20'si taburcu olurken, 14 öğrencinin tedavisi sürüyor.

Olay, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu'ndaki KYK Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan öğrenciler sabah kahvaltısında reçel, beyaz peynir, zeytin ve patates kavurması yedi. Bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti görülen 34 öğrenci farklı zamanlarda Alaplı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Öğrencilerden 20'si taburcu oldu. Tedavisi devam eden 14 öğrencinin durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıdalardan numune aldı.

Sabah kahvaltıdan sonra midesinin ağrıdığını ifade eden Burak Yaman, 'Sabah kahvaltıya gittim yemek yedim. Bir şey yoktu. Sonra görevliler geldi, 'zehirlenme var' diye. Mide ağrısı vardı, buraya geldim kontrole? dedi.

Üniversite öğrencisi Mert Erzurum ise, 'Sabahki kahvaltı, patates kızartması yurttaki öğrencileri zehirledi. 1-2 saat sonra ambulanslar geldi. Kendini kötü hissedenler kontrole alındı. Kusanlar oldu, poşetlere. Yurt olarak biz çok sıkıntı çekiyoruz, yurdumuz kötü. Yemekleri her zaman iyi çıkmıyor veya şansımız olmuyor' diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zehirlenme Zonguldak Alaplı Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title