Haberler

"Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Güncelleme:

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenleyeceklerini söyledi.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa 20 Nisan'da Ulucamii'de sabah namazı öncesinden başlayarak Peygamberimizin doğum saatine dek sürecek namaz, dua ve ilahilerle dolu bir program düzenleyeceklerini söyledi.

Ay, müftülüğün "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerini anlattığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nı bir kez daha yaşayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1990'dan beri her yıl farklı bir konu başlığıyla programlar düzenlediğini hatırlatan Ay, "Bu programlar aracılığıyla yurtiçindeki beldelerimiz ve köylerimiz, yurtdışında vatandaşlarımızın yaşadığı her toprak parçasında Sevgili Peygamberimiz, bir hafta boyunca anılmaya ve getirdiği kutlu mesaj anlaşılmaya çalışılıyor" dedi.

Bursa İl Müftülüğü olarak Bursa'da bir hafta boyunca farklı semtlerde, açıkhava mekanlarında, parklarda, konferans salonlarında ve camilerde programlar düzenleyeceklerini belirten Ay, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimizi anlatan konuşmalar, konferanslar yanında O'na adanmış ilahilerin okunacağı konserler, Kur'an ziyafetleri ve dua programları düzenleyeceğiz. Bu yıl Bursa'da ilk defa, şehrimizde faaliyet gösteren vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, belediyeler ve ilçe müftülüklerinin de anlamlı ve değerli katkılarıyla Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerini, Peygamberimizin bize tavsiye ettiği 'kardeşlik' anlayışıyla ve gönül huzuruyla gerçekleştireceğiz. 'Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konusunun ana başlık olduğu bu yıl, tarafımızdan kaleme alınan 'Peygamberimizin İnsanlarla İlişkileri' adlı eser, Büyükşehir Belediyemizin hediyesi olarak hemşehrilerimize ulaştırılacak. Böylece, sahte ilişkilerin sanal dünyada yaşandığı günümüzde, gerçek, samimi ve güzel olanını Sevgili Peygamberimizden öğrenmiş olacağız."

İl Müftüsü Ay, etkinliklerin 13 Nisan'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda saat 20.00'de düzenlenecek açılış töreniyle başlayacağını ve bir hafta süreceğini belirterek, "Bu yıl ilk defa 20 Nisan'da Ulucamii'de sabah namazı öncesinden başlayarak Peygamberimizin doğum saatine dek sürecek namaz, dua ve ilahilerle dolu bir program organize edeceğiz" diye konuştu.

Etkinliklerin son gününde de Emirsultan Camii'nde final programı gerçekleştirileceğini ifade eden Ay, tüm Bursalıları bir hafta sürecek etkinliklere davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Emin Ay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title