Haberler

Kütahya: Meclis Kit Komisyonu, 6 Ayda 200 Hesabı Denetledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşekkülleri (Kit) Komisyon Sözcüsü ve Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur, Millet Adına Üstlendikleri Kit'lere Ait Hesapların İncelenmesi Sırasında Hem Çok Titiz Davrandıklarını Hem de Eski Dönemlere Göre 10 Kat Daha Fazla Çalışmak Zorunda Kaldıklarını Bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyon Sözcüsü ve Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur, millet adına üstlendikleri KİT'lere ait hesapların incelenmesi sırasında hem çok titiz davrandıklarını hem de eski dönemlere göre 10 kat daha fazla çalışmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

TBMM 22 dönem 4. yasama yılı içerisinde bugüne kadar toplam 200 kamu iktisadi teşekkülünün hesaplarının incelemeye alındığını belirten Cantimur, "Bunlardan 93'ü ibra edilirken 107'si genel görüşme usulüne tabi tutuldu" dedi.

Denetim görüşmelerinde komisyonun, 15 kuruluşla ilgili olarak 17 tavsiye kararı aldığını, 7 kuruluş için de Başbakanlık ve bakanlıkların teftiş kurullarının inceleme ve soruşturma yapmasına karar verdiğini anlatan Cantimur, "KİT komisyonları eski dönemlerde bir iki kuruluşun hesaplarını inceleyip sonuca bağlarken, 2002 yılından itibaren bizim dönemimizde bu iş hızlandırılmıştır. Komisyonumuz 2002 yılında 30, 2003 yılında 42, 2004 yılında 110, 2005 yılında 9, 2006 yılının Haziran ayına kadar da 200 kuruluşun hesaplarını incelemeye almıştır. Millet adına yaptığımız bu denetimlerde komisyon olarak çok titiz davranıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title