Haberler

Kral Charles, kanser tedavisi sonrası halka açık etkinliğe katıldı

Güncelleme:

İngiltere Kralı 3. Charles, kanser tedavisi nedeniyle ara verdiği halka açık programlarına Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezi'ndeki etkinlikle döndü. Kral Charles, kanser tedavisinde kullanılan yeni teknolojileri tanıttı ve hastalarla bir araya geldi.

İngiltere Kralı 3. Charles, kanser tedavisi nedeniyle ara verdiği halka açık programlarına Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezi'ndeki etkinlikle döndü.

Kral Charles, University College London Hastanesi Macmillan Kanser Araştırmaları Merkezine yaptığı ziyaret öncesinde, ülkedeki Kanser Araştırmaları Vakfının (Cancer Research UK) yeni hamisi ilan edildi. Görevi annesi Kraliçe Elizabeth'ten devralan Kral Charles, kendisine şubatta konulan kanser teşhisinin ardından ilk kez kamuya açık bir etkinliğe katıldı.

Merkezin çalışanları ve Kraliçe Camilla ile hastaneye gelen Kral Charles kanser tedavisinde ve araştırmalarında kullanılan yeni teknolojileri tanıttı.

Macmillan Kanser Araştırmaları Vakfının da hamisi olan Kral Charles, burada tedavi gören diğer hastalarla da bir araya geldi.

Kral Charles, akciğer kanserinin ilerlemesini ve tedavinin neden başarısız olduğunu araştıran TRACERx projesini yürüten ekiple de buluştu.

"Doktorlar gelişmelerden memnun"

Öte yandan Buckingham Sarayı, Kral Charles'ın kanser tedavisine ilişkin, "Majestelerinin tedavi programı devam edecek olsa da doktorlar, gelişmelerden memnun. Bu nedenle Kral, az sayıda kamuya açık programa katılabilecek." açıklamasını yaptı.

Açıklamada, gelecek programların Kralın tedavisindeki gelişmelere göre planlanacağı da ifade edildi.

Kral Charles'ın 26 Ocak'ta prostat büyümesi tedavisi göreceği ve bu nedenle bir süre kamuya açık programlara katılamayacağı açıklandı. Ancak 5 Şubat'ta, yapılan tetkikler sonucunda Krala kanser teşhisi konduğu bildirildi ve kanserin türüne ilişkin ise bilgi verilmedi.

Buckingham Sarayı, spekülasyonları önlemek için Kral Charles'ın prostat kanseri olmadığını da duyurdu.

Kral Charles o tarihten bu yana yalnızca Paskalya Bayramı gibi özel günler ya da resmi programlarda görüntülense de kamuya açık hiçbir etkinliğe katılmadı.

Kraliyet ailesi, ocak, şubat ve mart ayında üç kanser haberiyle sarsıldı. Ocak sonunda Kralın kardeşi Prens Andrew'ün eski eşi Düşes Sarah Ferguson ikinci kez kansere yakalanırken, onu şubatta Kralın kanser haberi takip etti. Mart ayında da tahtın varisi Galler Prensi William'ın eşi Prenses Kate Middleton kanser tedavisi gördüğünü sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Kanser Tedavisi Kral Charles Sağlık Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman hangi platoda, ilçede çekiliyor? Kuruluş Osman dizi çekimleri nerede? Atalanta Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Atalanta B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title