Haberler

Köşk'te 23 Nisan Kutlamaları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Alışılmışın Dışına Çıkarak, Koltuğunu Biri Engelli 3 Öğrenciye Devretti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda alışılmışın dışına çıkarak, koltuğunu biri engelli 3 öğrenciye devretti.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki öğretmen ve öğrencileri Pembe Köşk'te kabul etti. Her zamanınkinin aksine, Gül'ün koltuğuna biri engelli, 3 öğrenci oturdu. Gül, daha önceki kabulünde bine yakın öğrenciyi kabul ettiğini anımsatarak, "Biraz önce çok yoruldum. Bin öğrenciyle beraberdim. Onlar beni öpmek istedi, bende onları öptüm. Cumhurbaşkanlığından artık çekilmek istiyorum.

Biraz o yönetsin. Ben dinleneyim" diyerek, koltuğunu işitme engelli Elif Duygu Duman'a bıraktı. Konuşması öğretmeni tarafından tercüme edilen Duman, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünü hatırlatarak, dünyada ve Türkiye'de barış ve refah diledi. Duman daha sonra Gül'e bir tablo hediye ederek, yerini Ezgi Oğuzcan'a bıraktı. İlk önce mesajını okumak istediğini belirten Oğuzcan, "Bizlere bugünü armağan eden Ata'mıza ve bizleri sevip sayan Türkiye Cumhuriyeti'ne binlerce kez teşekkür ederim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sayesinde ülkemiz, korkuların değil, umutların ülkesi haline gelmiştir" dedi. Konuşmasını beğendiğini ifade ederek, "Sen şimdi böyle konuştun. Büyüyünce kim bilir neler söylersin" diyen Gül'e Oğuzcan, "İnşallah. Burada tekrar oturmaya devam ederim" karşılığını verdi.

Minik Cumhurbaşkanı, gazetecilerin sorularını da ustalıkla cevapladı. Bir gazetecinin '23 Nisan Çocuk Bayramı olduğu için tatil. 1 Mayıs'ta İşçi Bayramı. 1 Mayıs'ı da tatil etmek ister miydiniz?' sorusuna Oğuzcan, "Ben Sayın Abdullah Gül'ün koltuğuna temsilen oturuyorum. O'nun yerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum" karşılığı verdi. Devreye giren Gül'ün "Sen kendi fikrini söyle" demesi üzerine Oğuzcan, "Bu da bir bayram aslında. Tatil olabilir. Ama egemenlik ulusundur. Türk milleti bu konuyu halleder diye düşünüyorum" dedi. Gül bunun üzerine, "Sen şimdi bu yaşta bu kadar siyasi konuşursan, büyüyünce....mahvedersin" ifadesini kullandı. Eğitim konusunda yaptıkları icraatlar nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Çelik'e teşekkür eden Oğuzcan, Ankara Valisi Önal'a da kentteki trafik levhalarının çoğaltılması talimatını verdi.

'Ne zaman bir kadın Cumhurbaşkanı görürüz?' sorusuna Ezgi Oğuzcan, "Atatürk bizlere seçme ve seçilme hakkı verdi. Bu haktan yararlanarak bütün Türk kadınları egemenlik yapabiliyor. Halk ne zaman seçerse o zaman Cumhurbaşkanı oluruz" karşılığını verdi. Gül de, "Bir kadın başbakan oldu, sıra cumhurbaşkanında" dedi.

Ezgi Oğuzcan'ın ardından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Oğuzcan Bozbay oturdu. Bozbay da Oğuzcan gibi gazetecilerin sorularına ustalıkla cevap verdi. 'Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde ne değiştirmek istersiniz?' sorusuna Bozbay, "Türkiye Cumhuriyeti çok güzel laik bir devlettir. Değiştirmek istesem, değiştirmek istediğim birşey yok. Zaten de değiştireceğimi düşünmüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Gül'ün siyasi parti liderlerine verdiği öğle yemeğini hatırlatarak, "Yemekte neler konuştunuz?' sorusu üzerine Bozbay, "Onu ben tam olarak bilemem. İsterseniz yanımda kendisi. O'na sorabilirsiniz" dedi. 'Ama siz şu anda Cumhurbaşkanısınız' ifadesi üzerine Bozbay, "O iş yemeğine ben gitmedim ki" karşılığını verdi.

Gül daha sonra koltuğuna oturan 3 öğrenciyle fotoğraf çektirdi. Gül bu esnada, "Kesinlikle bunlar bizden daha iyi yapacak. Bundan emin olabilirsiniz" diye konuştu. Gül, kabulün ardından öğrencilere MP3 çalar, öğretmenlere de kol saati hediye etti.

(TAN- NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title