Haberler

Konya Mevlana Müzesi Önündeki İşyerlerinin Boşaltılmasına Esnaf Tepkisi Mevlana Müzesi Önündeki...

Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Mevlana Kültür Vadisi' projesi kapsamında Mevlana Müzesi ve çevresinde yapılacak yeni düzenleme kapsamında yıkılacak 18 işyerinin tahliye edilme kararına, işyeri sahipleri tepki gösterdi.

Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Mevlana Kültür Vadisi' projesi kapsamında Mevlana Müzesi ve çevresinde yapılacak yeni düzenleme kapsamında yıkılacak 18 işyerinin tahliye edilme kararına, işyeri sahipleri tepki gösterdi. Kendilerine yeni dükkan tahsis edileceği sözü verildiğini öne süren işyeri sahipleri, sözün yerine getirilmediğini ve mağdur edildiklerini iddia etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan 'Türbe Önü Düzenlemesi' çalışmaları kapmasında Mevlana Müzesi önündeki ağaçlar sökülüp, yerinden kaldırılarak 25 bin kişilik büyük bir meydan oluşturulurken, etrafında bulunan iş yerlerinin de yıkılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek dükkanları yıkılma kararı alınan esnafı ziyaret ederek kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi, yeni yer tahsis edileceğini belirtti.

Aradan geçen sürede bölgedeki istimlak çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri dükkan sahipleri ile anlaşarak para karşılığı iş yerlerini satın aldı. Vakıflara ait dükkanları da yerlerine başka bölgeden gayrimenkul vererek anlaşma sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, dükkanlarda kiracı olarak oturanlara da 10 gün içerisinde boşaltmaları için tebligat göndermeye başladı.

KIŞ GÜNÜNDE NEREYE GİDECEĞİZ

Kendilerine yer gösterilmeden dükkanlarından çıkarılmak istenen 18 işyeri sahibi ise uygulamaya tepki gösterdi. Bölgede hediyelik eşya satan Şahin Uysal, Türbe önünde faaliyet gösteren 18 esnafız. 4 ay önce belediye Başkanımız Tahir Akyürek gelerek esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi. Herkese yer yapılacağını ve projelerde bunların bulunduğunu vurguladı. Proje fotoğraflarında da bu dükkanlar görünüyor. Ama şimdi bu dükkanların bulunduğu yeri çim ekerek yeşillendirme çalışması yaptılar. Şimdi bize 'Dükkan yapılmayacak. Herkes başının çaresine baksın. Herkesi memnun edemeyiz' gibi sözler söylenmeye başlandı. Esnaf olarak mağdur durumdayız. İş yerlerimize 10 gün içerisinde boşaltmamız istenen tebligatlar gelmeye başladı. Kış gününde biz iş yerlerimizi kapatıp nereye gideceğiz Çevrede bulunan dükkanların fiyatları da çok yüksek. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz dedi.

Esnaftan Halit Uysal da 10 gün içerisinde boşaltmamız isteniyor. Yer de gösterilmiyor. Malzemelerimizi nereye taşıyacağız diye konuştu.

İş yerini 6 ay önce açtığını ve masraf yaptığını ifade eden Fatih Hasırcı da Tüm birikimimi dükkanımı açmak için harcadım. İş yerimi tuttuktan kısa bir süre sonra çevre düzenlemesi başladı. Şimdi yer gösterilmeden iş yerlerimizi boşaltmamız isteniyor. 4 çocuğum var. Borçlarım da var. Ben bir esnaf olarak şimdi ne yapacağım dedi.

MAĞDUR EDİLMEYECEKLER

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek İlk aşamada mülk sahipleriyle anlaşmaya varılarak istimlaklar gerçekleştiriliyor. Daha sonra sıra kiracılara gelecek. Bölgede yeni dükkan yerleri planlıyoruz. Esnafı mağdur etmeme adına ne gerekiyorsa yapacağız dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title