Haberler

Konya'da 14 Yerleşim Yerinin Daha Su Hasreti Sona Erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallerde çalışmaları sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü su azlığı, sağlıksız su, susuzluk, su şebeke ıslahı ve altyapı eksikliği olan ilçe merkezleri ve mahallerde çalışmaları sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ilçelerde ve mahallelerde yaşanan su sıkıntısını yaptıkları yatırımlarla giderdiklerini söyledi. KOSKİ Genel Müdürlüğünün son olarak 12 ilçenin 14 mahallesinde su sıkıntısını giderdiğini kaydeden Başkan Akyürek, su temin çalışmalarında toplam 2 bin 710 metre sondaj vurulduğunu, 164 litre/saniye debili su temin edildiğini kaydetti.

KOSKİ mahallelerin su özlemini giderdi

Su azlığı ve susuzluk sorunu yaşayan Bozkır merkez, Ereğli Taşbudak, Doğanhisar Karaağa, Kadınhanı Köylütolu, Derbent Mülayim, Cihanbeyli Kuşça, Çumra Ürünlü, Hüyük Selki, Yunak Hatırlı ve Hasanova mahallelerinde toplam bin 864 metre sondaj gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, toplam 120 litre/saniye debili su temin etti. Çeşitli nedenlerle su azlığı ve susuzluk çeken 10 mahalle böylece yeterli, sağlıklı ve uzun ömürlü suya kavuşmuş oldu. Sağlıksız su sorunu yaşayan mahallelerde de sağlıklı, uzun ömürlü ve kesintisiz su temini çalışmalarını yürüten KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda suyu kimyasal olarak içilemez halde olan Ereğli Zengen, Ilgın İhsaniye, Sarayönü Özkent ve Başhüyük mahallelerinde toplam 846 metre sondaj gerçekleştirdi. Su temin çalışmalarında toplam 42 litre/saniye suya ulaşan KOSKİ, temin edilen suyu şebekeye aktararak vatandaşların sağlıklı su ihtiyaçlarını giderdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title