Haberler

Komando Ayvaz Sağı Buluşturdu

Siyasette "Komando" Lakabıyla İz Bırakan Eski Devlet Bakanlarından Ayvaz Gökdemir'in Cenazesi, Merkez Sağda İz Bırakan Liderlerin Uzun Bir Aradan Sonra Buluşmasına Vesile Oldu.

Siyasette "Komando" lakabıyla iz bırakan eski devlet bakanlarından Ayvaz Gökdemir’in cenazesi, merkez sağda iz bırakan liderlerin uzun bir aradan sonra buluşmasına vesile oldu.

İŞTE DEVLETİN ZİRVESİNİ BİR ARAYA GETİREN CENAZE - FOTO GALERİ

Kocatepe Camii’ndeki törene Gökdemir’in Kayseri Lisesi’nden öğrencisi olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. 66 yaşında ölen Gökdemir için dün TBMM’de ve Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Gökdemir’in 85 yaşındaki annesi Emine Gökdemir taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı. Meclis’teki törende hükümeti, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu temsil etti. Cenazede 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Tansu Çiller de uzun aradan sonra yan yana geldi. Demirel, Kocatepe’de Çiller’le bir süre sohbet etti. Çiller törenlerde, ’emanetçisi’ gösterilen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun da simge olarak kullandığı beyaz kaşkolu ve beyaz pardösüsü ile dikkat çekti. Çiller, iki törenin arasında Celal Bayar Köşkü’ne geçerek Soylu ve eski DYP’li kurmaylarıyla buluştu. 2002’den beri ilk kez Celal Bayar Köşkü’ne gelen Çiller, "Bizim için ayrı bir anlamı olan bir yerdir. Biz buraya ’demokrasi evi’ dedik. Demokrasi meşalemizi taşıyan ekibimizle anılarımızı tazeledik" dedi. Camideki törende eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Çiller’le yan yana gelmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title