Haberler

Kızıltepeli Ailenin 'Yağmur' Korkusu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir ay içerisinde 3 kez evlerini su basan ve eşyaları zarar gören Akman ailesi, artık yağmurun yağmasından korkuyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir ay içerisinde 3 kez evlerini su basan ve eşyaları zarar gören Akman ailesi, artık yağmurun yağmasından korkuyor. Aile, su baskınlarına çözüm bulunmasını ve zararlarının karşılanmasını istiyor.

Kızıltepe'nin Selahattin Eyyübü Mahallesi 1016'ncı Sokak'ta oturan Akman ailesinin evini, bir ay içinde yağmur nedeniyle 3 kez su bastı. Baskınlarda eşyaları zarar gören aile, yağmurdan korkar hale geldi. Aile, su baskınlarına çözüm bulunmasını istedi. Mülkiye Akman, artık yağmur yağacak diye korktuğunu ifade ederek, "Sel yağmur dindikten sonra geliyor. Lağımlar mı taşıyor, dere mi taşıyor bilemiyorum. Yağmur yağarken değil, yağmur dindikten sonra su birden basıyor. Üçüncü selde evi terk etmek zorunda kaldık. Ben babamlarda kalıyorum, eşim köye gitti. Kaynım gece 02.00'de geldi beni aldı babamlardan ve sabaha karsı dalgıç pompalar ile ertesi gün geceye kadar evi tek başıma tahliye etmeye çalıştım. Artık oturulamaz durumda. Bir çözüm bulunması gerekiyor. Yağmurdan korkar oldum. Eve bile gelmeye korkuyorum, üstümüze çökebilir. Dere yatağı genişletilebilir ya da düzeltilirse bu sorunu yaşamayız. Çeyizim kalmadı, çeyizimden arta kalan porselen takımı ve çatal bıçak takımı. Ne yemek masası kaldı ne mobilya takımım. Yağmurdan korkmak istemiyorum. Selden dolayı yeni gelin olduğumu bile unuttum ben. Yetkiler bu soruna bir çözüm bulsun. Evde zarar gören tüm eşyaların raporları itfaiye tarafından tutuldu. Zararımız çok büyük" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title