Haberler

Kenya'daki Seçimler

Kenya'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protesto gösterilerinde 24 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kenya'da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protesto gösterilerinde 24 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kenya İnsan Hakları Komisyonundan yapılan açıklamada, ülke genelindeki birçok eyalette düzenlenen protesto gösterilerinde polisin ateş açması sonucu 24 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölenlerin 17'sinin başkent Nairobi'deki gösterilerde hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Basına yansıyan haberlerde de yolları barikatlarla kapatarak ateş yakan ve çevredeki dükkanlara zarar veren protestocularla, polis arasında zaman zaman çatışmalar çıktığı ve polisin protestocuların üzerine ateş açtığı aktarıldı.

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Ulusal Süper İttifakı Partisinden (NASA) yapılan açıklamada ise Kenya polisinin, aralarında çocukların da bulunduğu 100 protestocuyu öldürdüğü iddia edildi.

Hükümet yetkilileri ise polisin şiddet kullandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kenya İçişleri Bakan Vekili Fred Matiang, polisin gösterileri bastırmak için aşırı güç kullandığına dair haberleri reddederek, polisin gerçek mermi kullanmadığını, hükümetin vatandaşlarının can ve mallarını korumakla yükümlü olduğunu ifade etti.

Matiang, 'yayılan yanlış ve kışkırtıcı mesajlar'a karşı hükümetin yasalar çerçevesinde harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğini belirtti.

Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonunun, 8 Ağustos'ta yapılan seçimleri mevcut Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın kazandığını açıklamasının ardından muhalefet partileri, seçim sonuçlarını boykot edeceklerini açıklamıştı. Daha sonra da ülke genelinde protesto eylemleri başlamıştı.

Kenya'da 2007'de yapılan seçimler sonrası farklı etnik kökenlere mensup adayların sonuçları protesto etmesiyle başlayan olaylarda binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yerlerinden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nairobi Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title