Haberler

Kck Zanlıları Adliyede

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik eş zamanlı yapılan baskınlarda 6'sı kadın 35 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in de aralarında bulunduğu 5 ilde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik eş zamanlı yapılan baskınlarda 6'sı kadın 35 kişi gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Zanlıların, KCK'nın İzmir ile Ege'deki etkinliğini artırmaya ve Diyarbakır'da boşalan kadrolar için elaman kazandırmaya çalıştıkları ileri sürüldü.

PKK sempatizanlarının polise yönelik gösterileninin ardından araştırma başlatan polis ekipleri, özellikle protestolara katılan gençlerin bağlantılarını takibe aldı. Bu kişilerin PKK'nın sözde siyaset akademisi adı altında düzenlenen toplantılarda eğitildiği belirlenince operasyona başlandı. Geçen perşembe günü, İzmir, İstanbul, Muş, Siirt, Diyarbakır'da, 300 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonlarda, BDP Bayraklı İlçe Başkanı emekli öğretmen Z.H. (Zeynel Hasdemir), BDP il yöneticisi E.A. (Emine Aslan), parti meclisi üyesi ve sözde siyaset akademisi yöneticisi emekli öğretmen A.D. (Ahmet Demiroğlu), Mezopotamya Kültür Merkezi yöneticisi E.A.G. (Emir Ali Genç), emekli öğretmenler H.D. (Hale Dikilitaş), C.A. (Cemil Akçay), N.A. (Nevzat Ayan), emekli polis memuru olan ve terör suçlarından 9 kaydı bulunan N.Ö.'nün (Nizamettin Öztürk) de aralarında bulunduğu 6'sı kadın 35 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birisi gözaltında bulunduğu sırada rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Zanlıların evlerindeki aramalarda, örgütsel doküman, yasak yayınlar, mahallelerde karışıklık durumunda nasıl davranacaklarını gösteren notlar, ruhsatsız tabanca ile 200 karton kaçak sigara ele geçirildi.

DİYABAKIR'A ELEMAN KAZANDIRMAK İSTEMİŞLER

Gözaltındaki kişilerin, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'yı İzmir ile Ege'de etkili hale getirmeye çalıştıkları, kurulan sözde siyaset akademisi ile de terör örgütüne sempatizan ve eleman kazandırmayı amaçladıkları bildirildi. Zanlıların ayrıca operasyonlar sonrasında büyük darbe alan örgütün Diyarbakır'daki kadrolarına da eleman kazandırmak istedikleri bildirildi. Kendi aralarında hiyerarşik düzenleri bulunan zanlıların, polisin takibinden kurtulmak için sık sık toplantı alanlarını değiştirdikleri, mahallelerinde Hakkari'deki gibi olaylar çıkarmak istedikleri öğrenildi. Sorguları tamamlanan zanlılardan 34'ü, adliyeye sevkedildi, hastanede olan bir kişinin evraklarının ise elden gönderileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title