Haberler

Kastamonu'nun lezzetleri seyahat acentelerine tanıtılıyor

Güncelleme:

"Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu" etkinliği kapsamında kentin lezzetleri seyahat acentelerine tanıtılıyor.

"Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu" etkinliği kapsamında kentin lezzetleri seyahat acentelerine tanıtılıyor.

Valilik tarafından oluşturulan UNESCO Masası ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda kamu, özel sektör ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Gastronomi İhtisas Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen "Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu" etkinliğine, TÜRSAB üyesi gastronomi odaklı 15 seyahat acentesi katıldı.

Dün başlayan etkinliklerde, konuklar Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölümü'ndeki atölye çalışmasına katıldı.

Bugün ise şefler bir otelin restoranında Ali Davut, Hüdaverdi Akgün, Mesut Dinçer ve Özge Kaya, Kastamonu mutfağına ait yöresel yemek şovları gerçekleştirdi.

Şefler yaptıkları İnebolu güveci, mantarlı konak mantısı ve bandumayı acente temsilcilerine ikram etti.

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, seyahat acentelerinin temsilcilerinin Kastamonu'da olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Şenoğlu, "Kilit etkinlikler arasında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen seyahat acentelerinin Kastamonu tanıştırma turu, Kastamonu Üniversitemizin Gastronomi Bölümünün gastronomi ürün geliştirme çalışmaları yer alıyor. Acentelerimizin de iştirakleriyle üniversitemizde bir atölye çalışması oldu." dedi.

TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Diğdem Kaçmaz ise Kastamonu'nun güzel bir etkinliğe imza attığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada seyahat acenteleri olarak TÜRSAB'ı temsilen bulunuyoruz. Bizler aynı zamanda bir seyahat acentesi olarak bu etkinliğe katılıyoruz. Kastamonu'nun değişik lezzetlerini keşfediyoruz. Daha önce bazı keşiflerimiz olmuştu. Fakat bugün birebir ünlü şeflerimizle birlikte bir şeyler yapma fırsatımız oldu. Bugün burada Kastamonu'ya has olağanüstü lezzetleri tatmak ve deneyimleme fırsatı bulduk. Kastamonu mutfağının değerli ve yaşatılması gereken bir kültür olduğunu düşünüyorum. Kastamonu yemeklerini tatmaya herkesi davet ediyoruz. Değişik lezzetler arayışı içindeyseniz mutlaka Kastamonu'yu ziyaret edin."

Şef Metin Dinçer de Kastamonu'nun gastronomi turizmi ile ilgili tur operatörlerinin, seyahat acentelerinin kentte daha geniş çaplı misafir ağırlayabilmesi adına Kastamonu mutfağından yemekler yaptıklarını anlattı.

Yarın sona erecek etkinlik kapsamında Taşköprü, Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri ziyaret edilerek, ilçelerin turizm değerleri ve yöresel lezzetleri hakkında bilgi alınacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kastamonu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title