Haberler

Kars'ta Mevlid Kandili'nde camiler doldu taştı Sultan Alparslan Külliyesi'nde ilk namaz kılındı

Güncelleme:

Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nde Kars'ta camiler doldu taştı. Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde ise ilk namaz kılındı. Vatandaşlar hurma, lokum ve gül suyu dağıttı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum yıl dönümü olan Mevlit Kandili'nde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da camiler doldu taştı. Yapımı tamamlanan Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde ise ilk namaz kılındı.

Kent merkezinde bulunan Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde Mevlit Kandili'nde bir araya gelen vatandaşlar, camide hurma, lokum ve gül suyu dağıttı. Kur'an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okunduğu gecede çok sayıda vatandaş, camide ibadetini yapıp duasını etti. Akşam namazını da Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde kılan vatandaşlar, tüm İslam aleminin kandilinin mübarek olması temennisinde bulundu.

Akşam namazını vatandaşlarla birlikte eda eden AK Parti Kars milletvekili Adem Çalkın, "Öncelikle bütün İslam aleminin kandili kutlu olsun. Efendimizin bugün doğum günü, alemlere rahmet efendimizin inşallah bugün de onun şefaatine nail olarak camimizin açılışına da vesile olduk. Kıymetli hemşehrilerim hepinizin kandilini kutluyorum" dedi.

Sultan Alparslan Külliyesi ve Camisi'nde akşam namazını kılan Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, "Öncelikle Mevlit Kandilimiz mübarek olsun. Tüm İslam alemine, ülkemize, hemşehrilerimize hayırlı kandiller diliyoruz. Huzur içerisinde, birlik içerisinde kandilimize mübarek olsun. Tabi bugün Külliye'mizin, camimizin ilk namazını eda ettik. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan Sultan Alparslan Camii ve Külliyemiz, Kars'ımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Öte yandan cami çıkışında vatandaşlar Mevlid Kandili'ni kutladı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultan Alparslan Kars Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title