Haberler

Karlsruhe Türk Müziği Topluluğu Konser Verdi

Karlsruhe Ahenk Türk Müziği Topluluğu, Tanburi Cemil Bey'in vefatının 101. yılı anısına verdiği konser Karlsruheli sanatseverlerden tam not aldı.

Karlsruhe Ahenk Türk Müziği Topluluğu, Tanburi Cemil Bey'in vefatının 101. yılı anısına verdiği konser Karlsruheli sanatseverlerden tam not aldı.

Tanbur sazı ile ismi bütünleşen Tanbüri Cemil Bey'i özel bir gece ile anıldı

Türk müziğinin dehası olarak kabul edilen, 28 Temmuz 1916'da hayatını kaybeden Tanburi Cemil Bey, ölümünün 101. yılında Karlsruhe – Durlach Evangelischer Gemeinschaftsverband salonda düzenlenen konsere yaklaşık üçyüz kişi izledi.

Karlsruhe Ahenk Türk Müziği Topluluğu, Karlsruhe'de vefatının 101. yılı nedeniyle Tanburi Cemil Bey anısına düzenlenen özel konser'de sunum yapan Nilay Balli, Tanburi Cemil Bey'in eserlerinden oluşan CD ve belgeselin de tanıtımının yapıldığı programda; "Bütün Osmanlı coğrafyasında büyük bir şöhreti olan Tanburi Cemil Bey, hem musiki edasıyla hem de şahsiyetiyle müziğimizin en seçkin simalarından biri olmuştur" şeklinde konuştu.

anama konseri 25 kişiden oluşan koro ve sazendeler, sanatçının sevilen bestelerini icra ettiler. Konserin şarkı aralarında, sanatçının orijinal kayıtları dinletilerek, hayatında bazı kesimler anlatılarak davetli sanat severlere, Tamburi Cemil Bey'i yakında tanıtmaya çalıştılar. Konserin birinci bölümünde muvayyer saz semaisi enstrümantal sunumun ardında, koro Hüseyni makamındaki eseri 'Görmek ister gözlerin her dem sini' seslendirdiler.

Ardında solistler, İbrahim Yazıcı, Emel Techen'nin seslendirdiği Nihavent ve Kürdilihicazkar makamında ki şarkılardan sonra, Kanun Ender Berkay ve şef Muhammed Temel'in Tanbur ile Hicaz taksim ardında koro, çeçen kızı şarkısı ile birinci bölüm sona erdi.

Konserin ikinci bölümü; Segah Peşrev le başladı. Solisler, Nilay Ballı, Sevda Gürses, Umut Albay, Bahattin Ünsal, Meral Bebek ve genç solistler Tolga Ümit Aydoğan ve Serkan Yavuz'un seslendirdiği Rast, Nihavent ve Uşşak makamında şarkılar seslendirdiler

Ahenk Türk Sanat Müziği Topluluğu kurucusu ve şefi Muhammed Temel, "koromuzun çabaladığı hedef, kültürümüzde önemli bir yeri olan fakat unutulmaya yüz tutmuş klasik Türk müziğini yaşatmakla kalmayıp, genç nesillere ve özelikle Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza ve diğer kültürel topluluklara yakinen tanıtmaktır. Kökü yüzyıllarca geriye dayanan, müzik tarihimizde son derece önem taşıyan çok değerli ve güzide bestekarlarımızın o eşsiz, ince ve nadide eserlerini en güzel şekilde icra etmek ve sanat severlere sunmak için, ahenk içerisinde çalışmalarımızı düzenli olarak sürdürüyor ve genç nesillere aktarıyoruz. Topluluğumuza ilgi duyan tüm müzik tutkunlarına Ahenk'e giden kapımızın daima açık olduğunu ve misafirimiz olarak ta olsa bile, tereddüt etmeden gelebileceklerini özelikle belirtmek isteriz" dedi - Karaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karlsruhe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title