Haberler

Karabük Üniversitesi Camisi'nin İbadete Açılması Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Camiden görüntü, havadan detay Kuran okunması Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması Dua edilmesi ve açılış töreni Mehteran takımı gösterisi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'ün Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyareti Rektör Polat'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hediye vermesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Safranbolu'da cami ziyareti Karabük Üniversitesi Camisi'nin ibadete açılması töreni Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir, öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kuruluyorlar aynı zamanda" "Burada nasıl ki saflarınızı birleştiriyorsunuz, burada nasıl ki bedenleriniz yan yana saf tutuyor, Rahmana secdede buluşuyorsunuz günlük hayatta da bir ve beraber olacaksınız. Burada kalplerinizi nasıl birleştiriyorsanız, camiden çıktıktan sonra kalpleriniz birleşecek, birbirinize sahip çıkacaksınız" Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir, öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kuruluyorlar aynı zamanda.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Camiden görüntü, havadan detay

Kuran okunması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşması

Dua edilmesi ve açılış töreni

Mehteran takımı gösterisi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'ün Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyareti

Rektör Polat'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hediye vermesi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Safranbolu'da cami ziyareti Karabük Üniversitesi Camisi'nin ibadete açılması töreni

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

"Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir, öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kuruluyorlar aynı zamanda"

"Burada nasıl ki saflarınızı birleştiriyorsunuz, burada nasıl ki bedenleriniz yan yana saf tutuyor, Rahmana secdede buluşuyorsunuz günlük hayatta da bir ve beraber olacaksınız. Burada kalplerinizi nasıl birleştiriyorsanız, camiden çıktıktan sonra kalpleriniz birleşecek, birbirinize sahip çıkacaksınız"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir, öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kuruluyorlar aynı zamanda."dedi.

Görmez, Karabük Üniversitesi Camisi'nin ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mabet ve üniversitenin birbirine yakışan iki kavram olduğunu söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yüce Rabbimiz bizi yeryüzüne, yeryüzünü imar etmek üzere gönderdi. Bugün insanlar üzülerek belirteyim ikiye ayrılıyorlar, yeryüzünü tahrip edenler, yeryüzünü imar edenler. Biz müminler yeryüzünü imar etmekle mükellefiz. Okunan ayeti kerimelerde, 'Müminler ancak mescitleri imar eder' denildi ama mescitler de müminleri imar ederler. Biz mescitleri imar ederiz, mescitler de bizleri, bizim gönül dünyamızı imar eder. Gönül dünyalarını imar edemeyenler yeryüzünü imar edemezler."

"Camiler sadece namaz kılma mekanları değildir"

Görmez, Türkiye'nin tamamında gecikmiş bir hizmet olarak bütün üniversite kampüsleri içerisinde öğrencilerin yararlanacağı camilerin ve mabetlerin kurulmasına Diyanet İşleri Başkanlığı olarak öncülük ettiklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir, öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kuruluyorlar aynı zamanda. Son derece önemli camilerin üniversite içerisinde onlara hitap etmesi. Sadece cami olarak yapmayalım, kütüphaneleri olsun, gelip içinde, yanı başındaki mekanlarda birtakım sosyal aktivitelerini ifa etmeleri mümkün olsun. Sadece namaz kılma mekanı olarak değil, sadece erkek öğrencilere değil, mutlaka kız öğrencilere de en güzel bir şekilde hitap etsin istiyoruz."

Görmez, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Mülletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve diğer protokol üyeleriyle birlikte caminin açılışını yaptı.

Görmez cuma namazını kıldırdı

Cami içerisinde incelemelerde bulunan Görmez, cuma namazını kıldırdı, cuma hutbesinde vatandaşlara hitap etti.

Görmez, son yıllarda karanlıklara gömülen İslam coğrafyasına ve bütün insanlığa ışık, nur, adaletin nurunun, ışığının gelmesine vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ettiğini belirtti.

Üniversite gençliğine seslenmek istediğini aktaran Görmez, "Kendinizi günde beş defa Rabbimizle buluşmaktan mahrum bırakmayın sevgili gençler. Kendinizi günde beş defa Peygamber gibi miraca yükselmekten mahrum bırakmayın." diye konuştu.

Görmez, üniversitede inşa edilen caminin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Aziz kardeşlerim, bizler yeryüzünü imar etmeye geldik, yeryüzünü tahrip etmeye değil, yeryüzünü ihzar etmeye değil. Yeryüzü ancak insan imar edilirse imar edilir. Bugün yeryüzü tahrip ediliyor, kainat insanlığı taşıyamaz hale geldi sebep insan, çünkü kainat Müslümandır, kainat Allah'a teslim olmuştur. Bütün kainat Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle okunacak büyük kitaptır aynı zamanda. Ancak insan kainatın teslimiyetine müdahale ettiği zaman kainat bozulur, kainat izhar olur, kainat tahrip edilmiş olur. İşte bugün bütün insanlık böyle bir değersizleşme girdabından geçiyor."

"Camileri biz sadece namaz kılmak için inşa etmiyoruz"

Yeryüzünde namaz kılınmayacak tek yerin sadece mekanın temiz olmayışına bağlı olduğuna işaret eden Görmez, "Bizim camilerimiz başka dinlerin toprakları değildir, bizim camilerimiz sadece Allah'a ibadet mekanlarıdır. Ancak şu soruyu soralım kendimize, 'Madem bütün yeryüzü bize mescit kılındı, madem biz Müslümanlar her yerde namazımızı kılıyoruz bayram namazı dahil, cuma namazı dahil bütün namazlarımızı dağda, ovada, temiz olan bütün toprak üzerinde kılabiliyorsak öyleyse niçin camileri inşa ediyoruz?' Çünkü camileri biz sadece namaz kılmak için inşa etmiyoruz." sözlerine yer verdi.

Görmez, camilerin namazın bir gayesi için de inşa edildiğini dile getirerek, şunları aktardı:

"Nedir o gaye? Kalplerimizi birleştirmek, Rahmanın secdesinde birleşmek. Tevhidin kalplerimiz arasında vahdet sağlamasını sağlamak. Nasıl ki bedenlerimizi buluşturuyoruz, ruhlarımızı da kaynaştırıyoruz. Yeryüzünde Rabbimizin bizden istediği en önemli hususlardan biri birlik ve beraberlik, kardeşlik. Burada nasıl ki saflarınızı birleştiriyorsunuz, burada nasıl ki bedenleriniz yan yana saf tutuyor, Rahmana secdede buluşuyorsunuz günlük hayatta da bir ve beraber olacaksınız. Burada kalplerinizi nasıl birleştiriyorsanız, camiden çıktıktan sonra kalpleriniz birleşecek, birbirinize sahip çıkacaksınız. Aranızda kin, öfke ve nefret olmayacak, aranızda düşmanlık olmayacak bu mesaj bunu ifade ediyor aynı zamanda. Kardeşlerim, biz bedenlerimizi camilerimizde buluşturuyoruz, ama ruhlarımızı kaynaştırmayı ihmal ediyoruz. Bedenlerimizi buluşturduğumuz gibi kalplerimizi buluşturmalıyız, ruhlarımızı kaynaştırmalıyız, caminin en büyük gayesi budur. Sadece namaz kılma mekanı değil, birlik mekanımız, sevgi mekanımız, birbirimizi sevmeyi öğreniriz. Cami birleştiren demektir, ayırmayan demektir."

Namazın ardından Karabük Üniversite Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret eden Görmez, üniversite senato toplantısına katıldı.

Safranbolu ilçesine de giden Görmez, Merkez Camisi inşaatında incelemelerde bulundu, Karabük Kültür Merkezi'nde din görevlileriyle basına kapalı düzenlenen toplantıda yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Görmez Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title