Haberler

Kar Satarak Adanalılar'ı Serinletiyor

Güncelleme:

Adana'lı seyyar satıcı Toros Dağı'ndan getirttiği karları tablasında satarak nafakasını çıkartıyor.

Adana'da bir seyyar satıcı Toros Dağı'ndan getirttiği karları tablasında satarak hem nafakasını çıkartıyor, hem vatandaşları serinletiyor.

Adana'da kavurucu sıcakların erken bastırmasıyla birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için değişik yöntemler kullanıyor. Sıcaklığın nem ile birlikte birleşince 50 dereceye yaklaştığı Adana'da Toros Dağları'ndan getirtilen karlar sıcaktan bunalan Adanalıların imdadına yetişiyor.

Kar satışı 52 yaşındaki seyyar satıcı Hüseyin Köse içinde ekmek kapısı oldu. Köse, Toros Dağları'ndan getirttiği karları tablasıyla sokak sokak gezerek satıyor.

Zeytin zamanı zeytin, biber zamanı biber, yaz aylarında da kar sattığını belirten Köse, girdiği sokaklarda "Her derde deva Toros Dağları'ndan kar geldi", "Adana sıcağında karla serinleyin" şeklinde bağırarak müşteri topluyor.

Köse, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağladığını belirterek, "Daha önce, zeytin, biber ve daha değişik ürünler satarak geçimimi sağlıyordum. Havalar ısındıktan sonrada kar satarak geçimimi sağlıyorum. Bugün şuan öğlen oldu iki tabla kar bitirdim bu üçüncü tabla. Sıcaktan bunalan vatandaşlar kar almak için sıraya giriyor" dedi.

Karın her derde deva olduğunu söyleyen Köse, "Çoğu hastalığa kar iyi geliyor. Çünkü bu karı vatandaş, bal, pekmez gibi tatlı yiyeceklerle karıştırıp yiyor. Ayrıca aşeren hamile kadınlar da özellikle kar istiyor" diye konuştu.

Seyyar satıcıdan kar alan vatandaşlar sıcakta serinlemek için kar alıp yediklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toros Dağları Hüseyin Köse Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title