Haberler

Kanadoğlu İfade Verdi

Sabih Kanadoğlu İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde Ergenekon Soruşturmasıyla İlgili İfade Verdi.

'Ergenekon' Soruşturması Kapsamında İfadesine Başvurulan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Adliyesinden Ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden saat 14.00 sıralarında çıkan Kanadoğlu, basın mensuplarına bir açıklama yaptıktan sonra aracına binerek adliyeden uzaklaştı.

KANADOĞLU: SADE BİR VATANDAŞ GİBİ İFADE VERDİM

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Cumhurbaşkanından, başbakanından, bakanından milletvekiline kadar herkes sade vatandaşlar gibi yargı önünde hesap verme durumundadır. Ben de sade bir vatandaş olarak görevimi yaptım'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ifade verdikten sonra basın mensuplarının soruları üzerine açıklama yapan Kanadoğlu, çağdaş bir demokrasinin, ancak hukuk devletinin geçerli olduğu bir ülkede bulunabileceğini ifade ederek, ''Hiç unutmamak lazım, elbette ki hukuk devletinin onsuz olmaz koşulu yargı bağımsızlığıdır. Böyle bir ülkede cumhurbaşkanından, başbakanından, bakanından milletvekiline kadar herkes sade vatandaşlar gibi yargı önünde hesap verme durumundadır. Ben de sade bir vatandaş olarak görevimi yaptım'' diye konuştu.

Kanadoğlu, basın mensuplarının, kendisine yöneltilen soruların ne olduğunu sormaları üzerine, soruşturmanın gizli olduğunu söyledi.

Kanadoğlu, açıklamanın ardından adliye bahçesinde aracına binerek, hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine 3 avukatıyla birlikte gelen Kanadoğlu'nun yaklaşık 2 saat süren ifadesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından alındı. İfade sırasında ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Ercan Şafak da hazır bulundu.

Bu arada, Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde 7 Ocak 2009 tarihinde ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında arama yapılmıştı.

İkinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine savcılık tarafından gönderilen yazıda, Kanadoğlu'nun evinde arama yapıldığı ve hakkındaki gizli soruşturmanın halen sürdüğü bildirilmişti.

Kanadoğlu, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından 22 Aralık 2009 tarihinde ifadesinin alınması için çağrılmış ancak avukatlarının savcılığa dilekçe vererek bazı taleplerde bulunması üzerine Kanadoğlu bu tarihte ifade vermeye gelmemişti.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERDİ

Ergenekon Soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009'da evi aranan Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu, aynı soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifade vermek için avukatları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliye binasına geldi. Sabih Kanadoğlu'nun ifadesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turhan Çokakkadı alıyor.

Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranmasının ardından geçen yaklaşık 1 yıllık süre içinde ifadesi alınmamış bu durum ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Levent Göktaş tarafından da gündeme getirilmiş. Tutuklu sanık avukat Levent Göktaş Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sabih Kanadoğlu'nun hukuki durumunun ne olduğunu sormuştu.

Levent Göktaş'ın talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğından Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda "Sabih Kanadoğlu hakkında 7 Ocak 2009 tarihinde arama yapılmış ve şahıs hakkındaki gizli soruşturma halen devam etmektedir" denilmişti.

Sabah Kanadoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 22 Aralık 2009'da ifadesinin alınması için savcılığa çağrılmıştı. Avukatlarının savcılığa dilekçe vererek bazı taleplerde bulunması üzerine Sabih Kanadoğlu 22 Aralık 2009'da ifade vermeye gelmemişti.

9'NCU DALGADA EVİ ARANDI

Ergenekon operasyonunun 9'ncu dalgasında bir çok şehirde eş zamanlı operasyonlar başlatılmış, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Kanadoğlu'nun İstanbul ve Balıkesir'deki evi aranmıştı.

9'ncu dalgada MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli Tuğgeneral Veli Küçük eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de dahil 40 kişi gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

KANADOĞLU'NA GİZLİ SORUŞTURMA

Ergenekon soruşturması kapsamında evi tam 1 yıl önce aranan Kanadoğlu'nun bu zamana kadar ifade vermemesi Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından avukat Levent Göktaş tarafından gündeme getirilmişti.

Levent Bektaş'ın talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda "Sabih Kanadoğlu hakkında 07 Ocak 2009 tarihinde arama yapılmış ve şahıs hakkındaki gizli soruşturma halen devam etmektedir" denilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title