Haberler

Kalkınma Bakanı Elvan: "Türkiye Güçlendikçe Güçlenecek, Büyüdükçe Büyüyecektir"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, bunların hepsi taşeron terör örgütleri. Birileri adına iş yapan terör örgütleri. Bunlara para, silah veriliyor ve maalesef ülkemizin, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, " Pkk, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, bunların hepsi taşeron terör örgütleri. Birileri adına iş yapan terör örgütleri. Bunlara para, silah veriliyor ve maalesef ülkemizin, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama şundan emin olun, sizin o güçlü desteğiniz olduğu müddetçe bizim önümüzü kesemeyecekler. Türkiye güçlendikçe güçlenecek, büyüdükçe büyüyecektir" dedi." dedi.

Elvan, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Avgadı Yaylası'nda düzenlenen bayramlaşma programında, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Vatana ve millete hizmet için var olduklarını söyleyen Elvan, milletin bugüne kadar verdiği güçlü desteğin, ülkenin önünü açtığını ifade etti.

Elvan, 2002 yılından itibaren millet ne söylediyse, onu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "80 yılda yapılamayan icraatları şu 14 yıla sığdırdık. Hep şunu söyledik. 80 yılda 6 bin 200 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz 14 yıllık süreçte 3 katından fazlasını, 19 bin kilometreyi aşan bölünmüş yol yaptık. Otoyollar, tüneller yaptık. 80 yılda Türkiye Cumhuriyeti devletinin sadece 50 kilometrelik tüneli vardı. Biz bunun üzerine yaklaşık 260-270 kilometrelik tünel ekledik." diye konuştu.

Mersin ile Antalya'yı birbirine bağlayan Akdeniz Sahilyolu Projesi'nde de önemli mesafeler katedildiğini kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

"Sadece Mersin ili sınırları içerisinde 31 kilometrelik 27 adet tünel yapıyoruz. Şu 1,5 yıl içerisinde Akdeniz Sahilyolu'nda 10 tünelin açılışını gerçekleştirdik. 191 kilometrelik yolu bölünmüş yol haline getirdik, bir kısmını Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yaptık. 10 gün önce, tam 350 milyon liralık bir ihale gerçekleştirdik. Kaledran-Anamur arasındaki o bölgede 11 kilometrelik bir kısmımız kaldı. Buranın da ihalesi yapıldı."

Bakan Elvan, yıllardır konuşulan Çeşmeli-Taşucu otoyolunun da projesinin ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun bitirildiğini belirterek, projede ihale aşamasına gelindiğini, bu yıl yapılacak ihalenin ardından otoyolun yapımına başlanacağını bildirdi.

"Türkiye güçlendikçe güçlenecek, büyüdükçe büyüyecektir"

Türkiye'nin bir taraftan yatırımlarını gerçekleştirirken, bir taraftan da terör örgütleriyle yoğun bir mücadele gerçekleştirdiğini vurgulayan Elvan, "PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, bunların hepsi taşeron terör örgütleri. Birileri adına iş yapan terör örgütleri. Bunlara para, silah veriliyor ve maalesef ülkemizin, gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama şundan emin olun. Sizin o güçlü desteğiniz olduğu müddetçe bizim önümüzü kesemeyecekler. Türkiye güçlendikçe güçlenecek, büyüdükçe büyüyecektir." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, büyüme rakamlarına da değinerek, şöyle konuştu:

"Diyorlardı ki '2017 yılının ilk çeyreğinde bunlar büyüse büyüse yüzde 2 büyür'. Bu yılın ilk çeyreğinde, yani ocak-şubat-mart aylarında yüzde 5 büyüdük. Allah'ın izniyle nisan-mayıs-haziran ayında yani ikinci çeyrekte de yüzde 5'in üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğiz. Üçüncü çeyrekte de ikinci çeyrekte gerçekleştireceğimiz büyümenin de üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğiz. Bu bize karşı mücadele edenlere rağmen sizlerin desteğiyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın ve hükümet üyelerimizin yoğun çalışmalarıyla büyüyeceğiz, büyüyeceğiz, büyüyeceğiz. Güçlendikçe güçleneceğiz Allah'ın izniyle. Asla yatırımlarımızdan, kalkınmamızdan taviz vermeyeceğiz. Biz, sizler neyi isterse onu yapacağız. Artık o eski dönemler geçti. Türkiye kendi kararını kendi veriyor. Milletimiz ne derse onu yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun da eşlik ettiği Elvan, konuşmasının ardından tek tek vatandaşlarla el sıkışarak, bayramlarını kutladı.

Kentteki programı kapsamında merkez Toroslar ilçesi Ayvagediği Yaylası'nı da ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaşan Elvan, Tendürek Dağı'nda yaralanarak gazi olan Sedat Şahin ve ailesine konuk oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Erdemli Mersin PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title