Haberler

İznik'li Çocuklar Oli İle Tanıştı

İznik Belediyesi Gençlik Kültür Merkezinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İznik Belediyesi'nin destek verdiği organizasyonda öğrenciler OLİ ile tanıştı.

İznik'teki programa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Şube Müdürü Yücel Doğan, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) tarafından genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini sağlamak ve onların insan vücudu, spor, sağlık, Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konularda bilgi sahibi olmaları amacıyla yaklaşık 12 yıldır sürdürdüğü TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de ilköğretim çağındaki öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

İznik'te 300 öğrenciye ulaşan OLİ, İlçe de bulunan okul öğrencilerine İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinde Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi sunumlarla anlatıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan programda öğrenciler, projenin sunucusu Sibel Yazgan Tel'in soruları ve yönlendirmeleriyle Olimpik sporlar konusunda eğlenceli ve öğretici dakikalar geçirdi.

OLİ Öğrencileri Çoşturdu

Sunum boyunca öğrenciler kendilerine yöneltilen sorularda parmaklarını havadan indirmezken, doğru cevapları vermek ve sürpriz hediyeleri kazanmak için birbirleriyle yarıştılar. Programın son dakikalarında sahneye çıkan ve projeye de adını veren maskot OLİ, müzik eşliğinde tüm salona coşku dolu anlar yaşatarak, çocukların ilgi odağı olmayı başardı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklamada " Geçmiş yıllardan bugüne Olimpik Eğitim Projesi ile genç nesillerde Olimpik sporlara bakış açısında önemli kazanımlar oldu. Bizlerde bu değerleri İlçemizde ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. "OLİ sunumları ilçe gençliğimize önemli değerler katacaktır. Bu güzel sunumlar öğrencilerimizin spora bakış açılarını değiştirecek ve onların spora yönlenmelerine vesile olacaktır. OLİ'nin öncelikle iyi bir insan, ardından iyi bir sporcu olmaları konusunda genç nesilleri en doğru yönlendiren program olduğunu düşünüyorum" dedi.

Programa destek veren kurumlara teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Sargın Türkiye İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title