Haberler

İzmir-Köy Okullarının Temizlik Malzemesi Bu Okuldan Çıkıyor

İzmir'deki bir meslek lisesinin öğrencileri, hammaddesini dışarıdan aldıkları parfüm esanslarını, okulun laboratuvarında üretiyor.

İzmir'deki bir meslek lisesinin öğrencileri, hammaddesini dışarıdan aldıkları parfüm esanslarını, okulun laboratuvarında üretiyor. Ayrıca Kimya Teknolojisi Alanı 11'inci sınıf öğrencileri, okulda el sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı ve genel temizlik malzemesi de üretiyor. Temizlik ürünleri, Kemalpaşa'da bulunan 71 köy okuluna gönderiliyor. Köy okullarının temizlik ürünleri ihtiyacını karşılayan öğrenciler, yaptıkları işten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Alanı 11'inci sınıf öğrencileri, okulda dikkat çeken çalışmalara imza atıyor. Okulun laboratuvarında parfüm üretimi yapan öğrenciler, yine okul ile Kemalpaşa Belediyesi arasında gerçekleştirilen 'Okullarımız Tertemiz' projesi kapsamında da el sabunu ve genel temizlik malzemeleri üretimi gerçekleştiriyor. Kimya Teknolojisi Alan Şefi Ufuk Akış, okulda numune bazında deneyler yaptıklarını açıklarken, finansman buldukları taktirde şişe ve esans alım işlemlerini yaparak, parfüm ürettiklerini söyledi. Esansları hammadde halinde aldıktan sonra, esansı bağlayıcı özelliği olan gliserin ve etil alkol içerisinde çözdüklerini ifade eden Ufuk Akış, yüzde 96'lık olan alkolü, yüzde 80'e indirip, bir miktar saf su koyduktan sonra işlemin tamamlandığını açıkladı. Üretilen parfümlerin 15-20 gün karanlık bir odada bekletilmesinin ardından şişelendiğini aktaran Akış, bu parfümlerin satışını yapamadıklarını sadece okulda bulunan öğretmen ve öğrencilere hediye olarak dağıttıklarını belirtti.

71 KÖY OKULUNA TEMİZLİK MALZEMESİ

Okulda sadece parfüm değil, temizlik malzemesi üretimi de gerçekleştiriliyor. Kemalpaşa Belediyesi ile MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'Okullarımız tertemiz' projesi kapsamında iş birliği yaptı. Belediye temizlik malzemelerinin hammadesini alarak okula teslim ediyor. Kimya Teknolojisi Alanı 11'inci sınıf öğrencileri de, her biri 1'er tonluk 3 kazanda temizlik malzemesi üretimi yapıyor. El sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı ve genel temizlik malzemesi yapan öğrenciler, Kemalpaşa'da bulunan 71 köy okulunun temizlik malzemesi ihtiyacını, bu şekilde karşılamış oluyor.

KOZMETİK SEKTÖRÜNDE İLERLEMEK İSTİYORLAR

Deney çalışmaları yapan öğrenci grubu içerisinde yer alan Semih Özkan (18), yapılan deneylerin aşamalarını öğretmenlerin kendilerine anlattığını belirterek, esanslardan parfüm ürettiklerini söyledi. Öğretmenlerine, bu fırsatı kendilerine verdikleri için teşekkür eden Özkan, güzel çalışmalar ortaya koyduklarına dikkat çekti. Öğrencilerden Sinem Nur Bolat, Geleceğe yönelik bir hedefim var. Kimya bölümüne severek girdim. Buradan mezun olduğumda işsiz kalma ihtimalim neredeyse yok. Kozmetik sektöründe ilerlemeyi düşünüyorum. Yaptığımız parfümleri kullanmak bize gurur veriyor diye konuştu. Öğrencilerden İrem Avcı, Aykut Soyak, Seda Nur Zülfi de yaptıkları çalışmaların kendilerini son derece heyecanlandırdığını aktardı. Seda Nur Zülfi, küçük yaşlardan itibaren kimyaya ilgisinin olduğunu ve şimdi güzel deneyler yaptıklarını, bunun da insanları etkilediğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title