Haberler

İtalya'da Kovid-19 salgınında yaşamını yitirenler anıldı

Güncelleme:

İtalya'nın Bergamo kentinde Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenler anma törenleriyle anıldı. Salgının ilk dalgasında yaşanan acılar ve askeri kamyonlarla taşınan cenazeler hala hafızalarda.

İtalya'da Kovid-19 salgınında yaşamını yitirenler anıldı.

Kovid-19 salgınının ilk dalgasının görüldüğü Şubat-Mayıs 2020 döneminde özellikle cenazelerin çokluğu sebebiyle naaşların askeri kamyonlarla taşındığı görüntülerle hatırlanan Bergamo kenti, bu yıl da anma törenlerinin merkezi oldu.

Bergamo'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin defnedildiği anıt mezarlıktaki törene katılan Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun ekonomiden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni, 4 yıl önce salgında hayatını kaybedenlerin cenazelerinin askeri kamyonlarla taşındığı görüntülerin Avrupa vicdanında ortak dayanışma ruhunun ortaya çıkmasına vesile olduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de ülkede o tarihten bu yana Kovid-19'dan ölenleri anma günü olan bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Kovid-19 salgını yakın tarihimize damgasını vurdu. 4 yıldan fazla süre önce sağlık krizi bütün dünyayı etkiledi ve özellikle milletimiz yüksek bir bedel ödedi. Kaybedilen birçok canın acısı hala açık bir yaradır." ifadelerini kullandı.

Salgında resmi kayıtlara göre ilk vakanın 20 Şubat 2020'de kaydedildiği günden 13 Mart 2024'e kadar olan sürede 26 milyon 721 bin 363 kişiye virüs bulaştı. Salgında 4 yılda 196 bin 420 kişi hayatını kaybetti.

Dünyada 2020 yılının başında Çin'den sonra ilk ve en şiddetli biçimde İtalya'yı etkileyen Kovid-19 salgını, ülkenin kuzeyindeki Bergamo kenti ve çevresinde hızla yayılmıştı. Özellikle 18-19 Mart 2020'de ölen yüzlerce kişiye ait cenazelerin Bergamo'dan askeri kamyonlarla çıkarıldığı görüntüler şok etkisi yaratarak hafızalara kazınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İtalya Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title