Haberler

"İstiklal Şehitlerini Utandıracak Abidenin Yazısı Değiştirilsin"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Tophane'de bulunan mermi şeklindeki abidedeki yazının şehitlerin kemiklerini sızlattığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Tophane'de bulunan mermi şeklindeki abidedeki yazının şehitlerin kemiklerini sızlattığını söyledi.

İl Başkanı Ömer Ünsal, Yunanlılara karşı savaşanların Osmanlı askerleri olduğuna dikkat çekerek, "Bu abide İstiklal Harbi'nde Bursa Yunanlılardan kurtarılırken, 11 Eylül 1922'de şehit olan 14 asker için dikilmiştir. Buradaki yazıda ise, sanki Yunanlılara değil de Osmanlı'ya karşı savaşılmış gibi bir ifade vardır. Ustaca kaleme alınmış bir yazıdır. Osmanlı'ya iyi niyet beslemeyen bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

Valilik tarafından bu konun araştırılmasını istediklerini ifade eden Ünsal, "Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bu yazının doğru olanın yazılmasını istiyoruz. Aksi takdirde yıllarca neden Bursa'nın Yunanlılardan kurtuluşunu kutladığımızı tartışmamız gerekmektedir. Şehitler abidesi dört köşeli bir kaide üzerine bir mermi şeklinde yapılmıştır. Bu taş kaide üzerinde, 'Burada yatan askerin şehit düştükleri muharebe, öyle muazzam bir zaferle nihayet bulmuştur ki, neticesinde Bursa ikinci defa fethedilmiş ve kadim Osmanlı Hükümeti nihayet bularak Hükümet-i Cumhuriyetimiz teessüs etmiştir. Bu şehitler, bu eserlerin abide-i mazhariyetidir. Mukaddes ruhlarına Fatiha. 1338 (11 Eylül 1921)' yazılıdır. Ayrıca bu abidenin arkasında da bu şehitlerin mezarlarının bulunduğunu tahmin ediyorum. Buradaki şehitlerimizin ailelerinin bu konudan haberi yoktur. Şehitlerimize hakkının verilmesini ve yetkililerden tarihimize sahip çıkmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Ömer Ünsal Tophane Politika Güncel Haberler

title