Haberler

İstanbul: Tıbbi Malzeme Alımında Yolsuzluk İddiası

Tıbbi Malzeme Alım Satımı İşinde Hukuk Dışı Yollara Başvurdukları ve Bu Amaçla Çete Kurdukları, 17 Tehdit, 6 Gasp Olayının Yanı Sıra, 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak' ve 'Ruhsatsız Silah Bulundurmak' Gibi Suçlara Karıştırdıkları İddiasıyla Haklarında Dava Açılan 14 Sanığın Yargılanmasına Başlandı.

Tıbbi malzeme alım satımı işinde hukuk dışı yollara başvurdukları ve bu amaçla çete kurdukları, 17 tehdit, 6 gasp olayının yanı sıra, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' gibi suçlara karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 7 tutuklu sanık ve tutuksuz 3 sanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık M.G. savunmasında, davanın müşteki sanığı olan M.S.K. ve eşinin Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde birçok doktorun yolsuzluk iddialarıyla ilgili yapılan soruşturma olayının ardından açığa alındığını anlattı. Üniversiteye şikayette bulunan A.G. ve M.A.'nın şikayetlerini geri alması konusunda M.S.K. tarafından uyarıldığını anlattı. A.G., M.S.K.'nın kendilerine, "Yengenizi nasıl şikayet edersiniz" demesinin ardından da münakaşa çıktığını belirterek, "Bu münakaşanın ardından M.S.K. bizi şikayet etti. Soruşturma kapsamında telefonlarım 1.5 yıl dinlendi. Ticari faaliyetlerim adına yaptığım görüşmelerim ise tehtit olarak değerlendirilerek çete oluşturduğum iddiasıyla hakkımda dava açılmıştır" dedi.

Sanıklardan M.A. ise savunmasında, M.S.K. ve eşinin kendilerini dolandırdığını ifade ederek, "Marmara Üniversitesi'ne M.S.K. ve eşini şikayet ettim. Ceza aldılar. Bu nedenle bizi de şikayet ettiler. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu. Davanın diğer sanıkları da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Duruşma, dinlenmeyen sanık ve tanıkların hazır edilmesine karar verilerek ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title